Ухапшен један од двојице пљачкаша Тржног центра Бинго у Мостару

Небојша Томашевић
Ухапшен један од двојице пљачкаша Тржног центра Бинго у Мостару

Мостар - Марио Бркић из Мостара ухапшен је јуче због сумње да је учествовао у пљачки Тржног центра "Бинго" у центру Мостара, док је настављена потрага за његовим саучесником.

Сазнајемо да је Бркић откривен на основу аутомобила "шкода фабија", који је регистрован на његово име и којим су он и саучесник највјероватније дошли у "акцију".

Пљачка, у којој је украдено неколико хиљада марака, почињена је у уторак, у 20.30 часова. Два маскирана разбојника, наоружана аутоматском пушком и пиштољем, упала су у "Бинго". Галамом и оружјем натјерали су раднике обезбјеђења да легну на под.

- Један од пљачкаша држао их је на нишану, а други је покупио новац из каса супермаркета. Пљачка је трајала свега минут. Разбојници су у "Бинго" ушли кроз угоститељски објекат који се налази у склопу тржног центра, а истим путем су и побјегли - казао је извор близак истрази.

Полиција је на мјесто злочина стигла веома брзо, али разбојници су већ били умакли.

- Одмах је блокирано цијело подручје око "Бинга" и насеља Сјеверни логор, према којем су побјегли пљачкаши. Током истраге пронађен је шаржер од пиштоља напуњен мецима, који је испао пљачкашу док је бјежао. Пронађена је и "шкода фабија" коришћена током разбојништва - рекао је извор "Гласа Српске" и додао да је управо возило одало ухапшеног пљачкаша.

У МУП-у Херцеговачко-неретванског кантона су потврдили да је због пљачке "Бинга" ухапшена једна особа, али нису наводили детаље.

- Истрага је у току и интензивно се трага за починиоцима. Провјеравамо каква је била улога ухапшеног М. Б., који је иначе власник "шкоде фабије" - казали су у полицији.

Ово је друга пљачка овог тржног центра у посљедња два мјесеца. Током августа четворица маскираних и наоружаних разбојника отела су торбу с пазаром, који су из "Бинга" изнијели радници агенције за обезбјеђење "Флек секјурити". Пљачкаши су тада отели око 150.000 марака, али новац нису могли да искористе, јер је био обезбијеђен у специјалним сигурносним коферима. Одмах након крађе активирао се аларм и покренуо механизам, који је обојио украдене паре.

Купци

У вријеме пљачке у Тржном центру "Бинго" био је велики број купаца, али нико од њих, као ни радника, није повријеђен.

 - Чула сам галаму на каси и видјела многа преплашена лица. Двојица пљачкаша са пушком и пиштољем у рукама натјерали су раднике обезбјеђења да легну на под. Када су узели оно што су тражили, брзо су нестали - испричала је дјевојка која се у тренутку пљачке налазила у тржном центру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана