Ухапшен члан групе одговорне за кријумчарење више од 1.500 миграната

Срна
Ухапшен члан групе одговорне за кријумчарење више од 1.500 миграната

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ /СИПА/ ухапсили су на подручју Сарајева држављанина Холандије поријеклом из Ирака, због постојања основа сумње да је ово лице починило кривична ђела кријумчарење миграната и кријумчарење људи.

Ово лице ухапшено је јуче у предмету кодног назива “Исток Тигрис”, а сумњичи се да је било члан групе за организовани криминал која је ђеловала на територији Ирака, Јордана, Турске, БиХ, те земаља ЕУ.

Ова криминална група је током 2022. године прокријумчарила више од 1.500 држављана Ирака кроз територију БиХ у земље ЕУ, на основу чега су остварили вишемилионску противправну имовинску корист, саопштено је из Сипе.

Акција је спроведена у сарадњи са Тужилаштвом БиХ којем ће ухапшено лице бити предато након криминалистичке обраде.

Привремено су одузети предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку.

Полицијски службеници Сипе, под надзором Тужилаштва БиХ, настављају са активностима на документовању ових кривичних ђела које се спроводе у сарадњи са ЕВРОПОЛ-ом, те полицијским тијелима Хрватске, Словеније, НЈемачке и Велике Британије.

Током акције остварена је сарадња са полицијским службеницима Граничне полиције, Обавјештајно-безбједносном агенцијом и Службом за послове са странцима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана