Ухапшен Бесим Хасечић, таксиста који је запалио стан на Ченгић-Вили

klix.ba
Ухапшен Бесим Хасечић, таксиста који је запалио стан на Ченгић-Вили

Сарајево - Сарајевска полиција ухапсила је јуче Бесима Хасечића (62) због сумње да је починио кривично дјело изазивања опште опасности када је прије неколико дана запалио свој стан у сарајевском насељу Ченгић Вила.

Подсјећамо, цијела драма се догодила у четвртак када је, како су устврдили у очевици, бацио бомбу у стан, након чега се разбуктао пожар.

Срећом, у пожару није било повријеђених, но Хасечићев стан је у потпуности изгорио. Наводно, Хасечић је живио сам, а стан му је требала одузети банка јер је, наводно, био жирант трећој особи која није враћала кредит. Хасечић је из револта активирао бомбу и тако уништио стан.

Од експлозије и пожара оштећени су и станови изнад, прекопута и испод Хасечићевог стана. Оштећено је и степениште, али су стакла прозора већ почели мијењати.

Полицијским увиђајем утврђено је и да је по стану посута запаљива течност чије је запаљење изазвала употреба отвореног пламена.

О хапшењу Хасечића је обавијештен дежурни тужилац Кантоналног тужилаштва Сарајево, након чега су ухапшени предати у просторије Одсјека за задржавање ухапшених МУП-а Кантона Сарајево.

Подсјећамо, Хасечић је био у бјекству седам дана, а посљедњи пут га је у четвртак видјела комшиница која живи у стану испод његовог, када је, како тврди, након експлозије у његовом стану истрчао низ степенице ван зграде.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана