Угашена фирма Халида Муслимовића, повјериоци неће добити ни марке

ГС
Угашена фирма Халида Муслимовића, повјериоци неће добити ни марке

ПРИЈЕДОР – Окружни привредни суд у Приједору закључио је у понедјељак стечајни поступак због недостатка стечајне масе над фирмом “ХАЛИX РЕЦОРДС” која је у власништву познатог пјевача народне музике Халида Муслимовића.

Како се наводи у рјешењу Окружног привредног суда у Приједору, на рочишту у понедјељак су испитане поднесене пријаве потраживања од стране повјерилаца.

“Укупно пријављена потраживања повјерилаца у предметном стечајном поступку износе 325.814 КМ, а иста су у цијелости призната и сврстана у општи исплатни ред. На наведеном извјештајном рочишту презентован је обиман извјештај стечајног управника, као и све допуне извјештаја из којих, измеду осталог, произилази да је стечајни дужник уписан у судски регистар пред Основним судом у Бањалуци 1988. године, да не постоје услови за наставак његовог пословања, да су рачуни код пословних банака блокирани, да стечајни дужник нема запослених радника, да нема у свом власништву покретну, као нити непокретну имовину што произилази и из земљишно-књижних података достављених од стране надлежних органа, медутим посебно је истакао чињеницу да је исти по основу Одлуке о преносу некретнине од 31.12.2018. године извршио пренос непокретности вриједности 1.444.007 КМ на трајно кориштење друштву "Wорлд Травел Лејла" без накнаде”, пише у рјешењу.

Наводе да су због неизмирења кредитних обавеза према једној банци води судски извршни поступак ради продаје предметне непокретности, слиједом чега је стечајни управник предложио повјериоцима да, уколико су заинтересовани, имају могућност да покрену пред надлежним судом парнични поступак ради побијања правних радњи стечајног дужника или да уплате предујам у износу од 10.000 КМ у циљу наставка вођења предметног стечајног поступка, преносе Независне.

Међутим, повјериоци нису били заинтересовани за поступак побијања правних радњи стечајног дужника, али ни за уплату наведеног предујма.

“Архивска грађа повјерава се на чување предлагачу, односно оснивачу стечајног дужника Халиду Муслимовићу из Приједора”, пише у рјешењу.

Милорад Балабан, стечајни управник ове фирме, казао је за “Независне” да је стечајни поступак окончан због недостатка стечајне масе.

“Повјериоци неће бити намирени. Ја сам тражио и предложио им могућност да наста како би били намирени, они нису хтјели и закључио сам поступак. Укупан порески дуг је око 325.000 КМ. Архивска грађа је остала супрузи Халида Муслимовића. Фирма је званично угашена и сва имовина је прешла на његову невјенчану супругу”, рекао је Балабан. 

Према наводима оснивача, Халиx рецордс била је прва приватна дискографска кућа на подручју бивше Југославије.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана