Уцјењивач из Бањалуке упао у полицијску замку

Небојша Томашевић
Уцјењивач из Бањалуке упао у полицијску замку

Бањалука - Богдан Галић (19) из Бањалуке ухапшен је због сумње да је покушао да уцијени суграђанина Горана П. од кога је тражио 1.000 марака како не би објавио његов наводно компромитујући видео-снимак, саопштено је из Центра јавне безбједности Бањалука, наводећи иницијале.

Овај случај почео је тако што је Горан изгубио мобилни телефон у Карађорђевој улици на Лаушу. У телефону је била меморијска картица с наводним компромитујућим видео- снимком.

- Телефон је нашао осумњичени Галић који је након што је видио снимак и сазнао ко је власник телефона разрадио  план  да се домогне новца. Он је Горана позвао и рекао му да му мора дати 1.000 марака ако не жели да тај снимак објави јавно на интернету и друштвеним мрежама - казао је извор близак истрази.

Горан је одлучио да не даје паре уцјењивачу, већ је ову  нелагодност у којој се нашао пријавио полицији.

У ЦЈБ Бањалука потврдили су да им је овај случај пријављен 21. јула у четвртак након чега је покренута истрага. У полицији нису могли да кажу шта се налази на спорном видео-снимку.

Извор близак истрази је казао да је хапшењу Галића претходио договор с Гораном да га намами у полицијску замку.

- Горан је позвао осумњиченог Галића и рекао да ће му дати новац. Предложио му је да се нађу на бањалучком западном транзиту у улици Крајишких бригада. Осумњичени је не слутећи шта га чека у четвртак око 17 часова дошао на договорено мјесто - казао је овај извор.

Додао је да су  након састанка  у акцију кренули истражиоци који су чекали сакривени у близини. Галић је ухапшен на лицу мјеста и код њега је пронађена  меморијска картица са спорним видео-снимком. Након криминалистичке обраде он је уз сагласност дежурног тужиоца пуштен да се брани са слободе.

- Против осумњиченог Б. Г. ће након комплетирања и документовања предмета бити поднесен извјештај Окружном тужилаштву Бањалука. Теретимо га за кривично дјело уцјена - наведено је у саопштењу ЦЈБ Бањалука.

Нови Град

Полиција из Новог Града ухапсила је у акцији "Снимак", у априлу ове године, три особе због сумње да су уцјењивали Новограђанку за 12.000 евра како њеној породици не би предали њен наводно компромитујући видео- снимак. Тада су ухапшени Исмет Мулалић из Бужима, Омер Ћорагић и Санел Ћатић из Велике Кладуше. Истрагом је утврђено да спорни снимак није ни постојао и да су они све измислили како би се домогли новца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана