Ученик из Градишке донио пиштољ у школу, са друговима планирао пљачку

АТВ
Ученик из Градишке донио пиштољ у школу, са друговима планирао пљачку

Након што је градишка полиција пронашла стартни пиштољ код ученика првог разреда Техничке школе ухапшена су четири малољетника, јер је истрага показала да су планирали да с њим иду у пљачку, сазнаје АТВ.

У полицији наводе да је управо то разлог због којег је малољетник донио пиштољ у школу.

”Четири малољетника ухапшена су због сумња да су починили кривично дјело договор за извршење кривичног дјела. Наиме, радећи по пријави везаној за малољетног ученика који је донио стартни пиштољ у школу, полицијски службеници су дошли до сазнања, да је малољетно лице донијело стартни пиштољ у школу како би исти предао другим малољетницима у сврху извршења имовинских кривичних дјела”, наводе у ПУ Градишка.

Додају да је о свему обавијештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који се изјаснио да се након комплетирања предмета достави извјештај о почињеном кривичном дјелу, против четири малољетна лица.

”На основу претходно наведених околности, у средњој школи у Градишци, данас је одржан састанак мултисекторског тима, на којем је присуствовало руководство школе, представник Центра за социјални рад, представник Центра за ментално здравље као и представници Полицијске управе Градишке, како би свако предузео мјере и радње из своје надлежности”, додају у полицији, преноси АТВ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана