Ученик бањалучке ОШ “Вук Караџић” чакијом пријетио вршњаку због дјевојчице

Невена Бунић
Ученик бањалучке ОШ “Вук Караџић” чакијом пријетио вршњаку због дјевојчице

Бањалука - Ученик деветог разреда (14) бањалучке Основне школе “Вук Караџић” чакијом је пријетио свом другу из разреда на путу у близини ове образовне установе, а све то због дјевојчице коју обојица симпатишу.

Све се десило 29. октобра након завршетка наставе, када су се два дјечака, која су и комшије, посвађала на путу до аутобуске станице. До нагуравања је дошло на неких пола километра од школе, гдје је један од њих поручио другу да има чакију и да ће га повриједити. Срећом, све се завршило без посљедица.

- Ту је било још ђака, али није дошло до туче. Ученик на крају није извадио чакију, нити је било кога повриједио. Дјечак са којим се сукобио је све испричао родитељима, који су алармирали полицију и надлежне у школи. Наредног дана претресли смо га и код њега пронашли и одузели чакију - казала је директорица ове школе Татјана Вилендечић.

Ученик којем је пријећено отишао је на љекарски преглед, који је показао да нема повреда.

- Са нама је контактирала и полиција, а о свему смо обавијестили родитеље и Центар за социјални рад. Разговарала сам са њим, као и педагог школе. Дјечак код којег смо пронашли чакију раније није правио проблеме. Иначе је добар или врло добар ђак и све ово нас је изненадило - казала је Вилендечићева.

Она је испричала да ова два четрнаестогодишњака од раније имају несугласица због дјевојчице која се свиђа обојици.

- Некада су заједно ишли у разред, који је касније подијељен на два одјељења. Дјевојчица која им се свиђа остала је у разреду у који иде дјечак са којим се сукобио. Њих двојица је симпатишу од петог разреда - рекла је Вилендечићева.

До закључења овог броја “Гласа Српске” нисмо добили одговор из Центра за социјални рад, као ни одговор из Полицијске управе Бањалука.

Лоше владање

Надлежни у школи су казнили малољетника код кога су пронашли чакију.

- Смањили смо му владање на лоше и то због тога што је донио чакију у школу, а не због наводних пријетњи, јер се то десило изван школе. Иначе то је и најстрожа казна - казала је Вилендечићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана