Убиство у Чапљини: Таксисти испалио хитац у главу па се предао

Небојша Томашевић
Убиство у Чапљини: Таксисти испалио хитац у главу па се предао

Чапљина - Јаков Јелчић (37) из Чапљине хицима из пиштоља усмртио је таксисту фирме "Оранж такси" и суграђанина Алена Хуњића (37), а потом се предао полицији.

Злочин је почињен испред цркве Светог Фрање Асишког у центру Чапљине у ноћи између суботе и недјеље.

Незванично сазнајемо да је убица Хуњићу пуцао у главу док су били поред његовог аутомобила.

- Тијело је из неког разлога помјерио два-три метра, а потом је сјео на тротоар, позвао полицију и сачекао да дођу - казао је извор близак истрази и додао да није утврђен тачан мотив злочина.

Таксисти у Чапљини причају да се убијени Хуњић у погрешно вријеме нашао на погрешном мјесту и да је наводно покушавао да смири Јелчића, што је платио главом.

- Неки човјек је, наводно, имао љубавну аферу са женом или дјевојком убице, због чега су се и сукобили. Хуњић је ваљда покушао да смири тензије и тако је настрадао - испричао је један таксиста.

По граду је кружила и прича да су Хуњић и Јелчић били у вези са истом женом, што нико није могао да потврди, а ни да демантује. Зато се претпоставља да је мотив болесна љубомора осумњиченог Јелчића.

У МУП-у Херцеговачко-неретванског кантона казали су да се убиство десило у недјељу око три часа ујутро и истакли да не могу да откривају детаље.

- Можемо потврдити да је Ј. Ј. из Чапљине пуцајући из пиштоља усмртио А. Х. и након тога се предао полицији. Мотиви убиства се утврђују - рекао је портпарол МУП-а ХНК Људевит Марић и додао да је осумњичени спроведен на криминалистичку обраду и одређено му је задржавање.

Након увиђаја тијело убијеног Хуњића превезено је на патологију мостарске болнице како би била извршена обдукција и сва потребна вјештачења. Полиција истражује да ли је Хуњић кобне ноћи био стациониран на мјесту гдје је убијен или га је Јелчић позвао ради превоза. Већина становника Чапљине о Алену и Јакову нема лоше ријечи. Кажу да нису чули да је неко од њих раније правио проблеме.

Хуњић био самац

У фирми "Оранж такси" кажу да је убијени Ален Хуњић годинама радио код њих. Описују га као доброг човјека и таксисту, али нико није знао шта је мотив убиства.

- Хуњић је живио сам, није се женио и нема блиске родбине у Чапљини - наводе Хуњићеве колеге.

Од убијеног Хуњића јуче су се на друштвеним мрежама опраштали његови пријатељи и радне колеге.

- У овом тренутку не постоје ријечи којима би се могао описати наш шок, невјерица и туга због тога што смо те изгубили на овакав начин - гласио је један од опроштајних коментара на "Фејсбук" страници фирме "Оранж такси".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана