Убиство Петра Бајчетића потресло Билећу

Сања Амиџић
Убиство Петра Бајчетића потресло Билећу

Билећа - Власник кафе-бара "НН" у Билећи Петар Бајчетић убијен је у понедјељак увече хицем из пиштоља испред зграде у којој је живио у улици Алексе Шантића у Билећи. Полиција интезивно трага за убицом.

Напад се догодио око 20.30 часова, а Билећанин је подлегао тешким повредама главе на путу за болницу у Подгорици.

Према незваничним информацијама, Бајчетићу је кобне ноћи направљена засједа испред зграде. Када се он довезао својим "голфом", пресрело га је више лица, која су га, наводно, покушала отети. Међутим, како им је план да га угурају у друго возило пропао, настали су метеж и галама. Један од нападача прво је испуцао хитац у ваздух, а затим други Бајчетићу у главу. Након тога су побјегли.

Како сазнајемо, Бајчетић је након пуцњаве у требињску болницу довезен у бесвјесном стању са прострелном раном на глави. У тој здравственој установи указана му је прва помоћ, па је, због тежине повреда, био упућен у подгоричку болницу. Умро је на путу ка главном граду Црне Горе.

Полиција и дежурни тужилац Окружног тужилаштва Требиње јуче су обавили увиђај, након чега је настављена интензивна истрага с циљем расвјетљавања овог случаја.

- У овом моменту можемо рећи да су испаљена најмање два метка калибра девет милиметара. Више информација о овом случају биће познато наредних дана - рекао је портпарол Окружног тужилаштва Требиње Срђан Вукановић.

Према причама које су се јуче могле чути у Билећи, Бајчетић је у овом граду био познат као проблематична особа склона сукобима и размирицама.

- Прича се да је наводно неким људима дуговао новац. Ако је тако, онда није чудно што је убијен, јер су очигледно убице дошле са оружјем по своје - казао је један од грађана Билеће, који није желио да му објавимо име.

Додао је да несрећног човјека није најбоље познавао, али да се градом прича да је раније Бајчетић био хапшен због посједовања дроге.

Грађани Билеће били су шокирани због убиства. Међу многе се увукао и страх због обрачуна људи из криминалног миљеа.

- Не знам, све ово је жалосно и јадно за Билећу. Не треба нам нешто такво у овом тешком времену - казао је Билећанин, који је желио остати анониман.

Иза Бајчетића су остали супруга и малољетна дјеца.

Бајовићи

Билећу је лани у јуну потресла трагедија када је Немања Илић пуцајући из пиштоља убио Марка и ранио његовог брата Милоша Бајовића из Билеће. Напад се догодио 14. јула око 3.45 часова испред кафића у кругу фабрике "Билећанка". Убица је убрзо ухапшен. Судски процес у вези са овим случајем још се води пред Окружним судом у Требињу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана