Убио га гром док је купио шљиве

Сања Амиџић
Убио га гром док је купио шљиве

Зворник - Миле Стевановић (40) из Зворника подлегао је повредама након што га је ударио гром у дворишту његове куће у насељу Шћемилија.

Стевановић је брзо превезен у зворничку болницу, али љекари нису могли да га спасу. У тренутку несреће, која се догодила у четвртак око 13.30 часова, са Стевановићем је била супруга Слободанка (21) и њена малољетна сестра које су лакше повријеђене. Њима је љекарска помоћ указана у болници у Зворнику, послије чега су пуштене на кућно лијечење.

Док је Стевановић кобног дана купио шљиве, почела је да пада киша уз грмљавину.

- Како би се сакрио од пљуска, стао је испод дрвета. Муња је сијевнула, а гром је ударио директно у стабло испод којег је стајао Стевановић. Удар је покосио Стевановића који је у бесвјесном стању остао да лежи на земљи - казао је један од комшија.

Стевановић је одмах превезен у зворничку болницу гдје су му утврђене повреде опасне по живот. Према незваничним информацијама, он је у болницу довезен без свијести и са повредом грудног коша и ноге. Љекари су реанимацијом успјели да врате функцију срца, али се око 22 часа Стевановићево здравствено стање погоршало и убрзо је преминуо.

Комшије породице Стевановић остале су у шоку када су чуле шта се догодило.

- Чула сам да је радио нешто у воћњаку када га је ударио гром. Надали смо се да ће се извући. Не могу да вјерујем да му се то десило. Миле је био одличан човјек. Жао ми је и њега и његове породице - казала је једна комшиница и додала да је Стевановић био запослен у једној зворничкој фирми и да су иза њега остали супруга и син који је рођен прије неколико мјесеци.

Идентична трагедија догодила се ове седмице и на брду Тмор код Рогатице гдје је гром убио Јуроша Косорића (60) док је из шуме извлачио дрва. Када је почела олуја, сакрио се испод дрвета, које је погодио гром и усмртио Косорића. Прије неколико дана у Александровцу у Србији гром је убио двије дјевојчице које су ходале улицом док је падала киша и грмјело.

Савјети стручњака

Стручњаци савјетују свима који се у тренутку невремена нађу на отвореном простору да се не приближавају дрвећу, бандерама, далеководу и високим грађевинама. У тим ситуацијама најбоље је чучнути, спустити главу и зачепити уши. У случају боравка у објекту за вријеме грмљавине, не треба прилазити прозору и електричним апаратима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана