Убица Сањин Сефић 65 пута прекршио закон

Сања Амиџић
Убица Сањин Сефић 65 пута прекршио закон

Сарајево - Против Сањина Сефића из Сарајева, осумњиченог да је прегазио двије студенткиње у том граду, сарајевска полиција је у посљедњих девет година поднијела 18 кривичних и 47 прекршајних пријава.

Рекао је ово у петак на конференцији за новинаре у Сарајеву комесар Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево Вахид Ћосић.

Додао је да је Сефић 47 пута пријављен због кршења Закона о безбједности саобраћаја, наношења тјелесних повреда и крађа. Према његовим ријечима, од поднесених 18 кривичних пријава, Кантонално тужилаштво реаговало је у само једном случају. Како сазнајемо, Сефић је због напада на припадника Агенције за истраге и заштиту (SIPA), који се догодио 2010. године, осуђен на условну затворску казну.

Према подацима сарајевске полиције, исте године против њега је поднесена кривична пријава за изазивање опште опасности. Двије године раније полиција га је теретила за 13 разбојништава, два покушаја разбојништва и наношење тешке повреде, за коју је сумњичен и годину раније.

Како полицијска статистика показује, Сефић је највише прекршаја починио управљајући нерегистрованим возилом, под дејством алкохола и без возачке дозволе.

Више пута је прекорачио брзину, недозвољено претицао друга возила, прошао кроз црвено свјетло, причао на мобилни телефон током вожње, а није користио појас ни кацигу.

Сефић, који се налази у екстрадиционом притвору у Србији, како сазнајемо, изјаснио се да не жели да буде изручен у БиХ по скраћеном него у редовном поступку. Према важећем закону, редовни поступак може да траје максимално два мјесеца. Према непотврђеним информацијама, Сефића је у притвору посјетила женска особа која се представила као његова дјевојка. Осумњичени се наводно каје због свега што се десило.

Сефић је у понедјељак увече управљајући "голфом" на пјешачком прелазу у центру Сарајева прошао кроз црвено свјетло и усмртио Едиту Малкоч (20) из Босанске Крупе и Селму Агић (21) из Бугојна, и побјегао са лица мјеста. Идућег јутра прешао је у Србију, а ухапшен је исте вечери у Новом Саду.

Казне

Власник "голфа" којим је Сањин усмртио двије студенткиње је његов отац Јасмин Сефић, који сарајевској полицији због саобраћајних прекршаја дугује 3.855 марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана