Убица који чека робију тукао младиће

Н. Т.
Убица који чека робију тукао младиће

Козарска Дубица - Никола Видачковић (18) из Градишке, који чека одлазак на издржавање казне од осам година затвора због убиства, приведен је и испитан јер је учествовао у премлаћивању два младића из Козарске Дубице.

Осим њега због ових напада полиција је испитала Александра Амовића (20), Драгана Сљепчевића и два малољетника. Према полицијском извјештају, прво су Видачковић и Амовић 27. августа око 1.45 часова напали и претукли Мирка Цвијића у Косовској улици у Козарској Дубици. Након само 20 минута ова двојица нападача, којима се придружио и Сљепчевић, напали су Александра Стојановића на раскрсници Косовске и Добровољачке улице у Дубици. Стојановићу су нанијели тешке повреде главе због којих је задржан у болници у Дубици. У овој тучи и нападу учествовала су и два малољетника.

"Глас Српске" сазнаје да су нападачи без повода и мотива напали Цвијића и Стојановића.

- Били су пијани и провоцирали су свакога на кога су наишли на улици. Стојановића и Цвијића су напали јер су узвратили на њихове провокације - казао је извор близак истрази.

Из ЦЈБ Приједор је наводећи иницијале нападача саопштено да су они испитани и пуштени.

- Против осумњичених ће бити достављен извјештај Окружном тужилаштву о почињеним кривичним дјелима наношење лаке и тешке тјелесне повреде - наводи се у саопштењу.

Никола Видачковић осуђен је 29. маја у Основном суду у Градишци јер је претукао и тешко повриједио Дамјана Црномарковића (20) из Ламинаца који је усљед тога преминуо.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана