У затвору завршио због петарде, тамо га брутално убили!

ГС
У затвору завршио због петарде, тамо га брутално убили!

Станимир Брајковић (74), пензионер из Младеновца који је 4. фебруара убијен на одлсужењу казне, био је осуђен на 30.000 динара због кршења јавног реда и мира, тако што је бацио петарду и уплашио комшије из зграде, али како казну није платио, послат је на одслужење казне од 30 дана затвора у Падинској скели!

- Убијеног Станимира Брајковића комшије су 31. децембра 2020. пријавиле да је бацио петарду са своје терасе и уплашио њих и бебу коју су извели у шетњу. Због ремећења јавног реда и мира, иако се у почеку бранио да је унук бацио петарду, на крају је признао кривицу и осуђен је одлуком Прекршајног суда у Младеновцу на 10.000 динара - објашњава саговорник Курира и додаје да је потом о тој казни одлучиовао другостапени, Прекршајни апелациони суд, који је 15. децембра 2022. повећао казну Брајковићу на 30.000 динара.

Међутим, како пензионер из Младеновца, за ког се и у пресуди наводи да је "лошијег имовног стања" и да до тада није ни кривично ни прекршајно осуђиван досуђену казну за прекршај није није платио, она му је замијењена затворском.

- Казна од 30.000 динара, замењена је затворском у трајању од 30 дана - објашњава извор поменутог портала и додаје да се он на издржавање у затвор у Падинској скели јавио у јануару.

Несрећни човјек, како се наводи у саопштењу Вишег јавног тужилаштва у Београду, које води истрагу његовог убиства, од средине јануара до 4. фебруара када је преминуо, трпио је стравично психичко, физичко и сексуално злостављање.

Због сумње да су извршили тешко убиство у саизвршилаштву, ухапшени су његови цимери Срећко С. (20), Саша С. (21) и Далибор П. (21) и њима је послије саслушања одређен притвор до 30 дана.

- И тројица осумњичених за убиство, издржавала су казне због прекршајних осуда, двојица из области саобраћаја а један због кршења закона о личној карти. Један од њих, требало је да у затвору проведе свега 10 дана. Иначе, ни осумњичени за тежак злочин, раније нису осуђивани кривично - додаје саговорник Курира.

Подсјетимо, тројици осумњичених се на терет ставља да су брутално тукли, силовали дршком метле несрећног човјека, и тјерали га да пије мокраћу једног од њих. Наводно, мотив бруталног иживљавања био је то што више није имао новца да им купује ствари у затворској кантини.

Дан прије него што је преминуо, са тешким повредама је одведен код љекара, али је тамо највјероватније из страха од својих цимера, изјавио да је пао и повриједио се.

- Исте вечери, када је враћен у ћелију, осумњичени су га одвели у купатило и поливалаи га хладном водом. Сутрадан се његово стање знатно погоршало услед повреда које је имао, имао је поремећај дисања и циркулације због прелома ребара и грудне кости, као и због губитка крви и услед компликација због повреда он је преминуо - откривено је у саопштењу Вишег јавног тужилаштва у Београду у каквим је мукама несрећни човјек преминуо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана