Ухапшен Марко Муњиза због сумње да је уцјењивао директора ИРБ-а

Срна
Foto: Уступљена фотографија

ПРИЈЕДОР - У Управи за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске у току је криминалистичка обрада лица чији су иницијали М.М. из Приједора осумњиченог за уцјену, након које ће бити предат у надлежност Окружног јавног тужилаштва Приједор, речено је Срни у овом тужилаштву.

Поступајући тужилац Окружног јавног тужилаштва Приједор одлучиће о стављању приједлога за одређивање притвора.

Ово лице ухапшено је у Приједору у акцији Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске, а под надзором и руковођењем Окружног јавног тужилаштва.

“На захтјев осумњиченог М.М, оштећено лице, које је и поднијело пријаву против њега, предало му је новац на договореној локацији у Приједору, након чега је лице лишено слободе”, речено је у приједорском Тужилаштву.

Током претреса возила пронађено је претходно обиљежених 10.000 КМ, а у претресу стана нађени су технички уређаји, документација и други предмети који ће послужити као докази у даљем току истраге.

Из тужилаштва наводе да је осумњичени новац тражио у замјену да не објављује садржаје који би могли штетити оштећеном.

Ријеч о кривичном дјелу уцјена из члана 233 Кривичног законика Републике Српске којим су прописане казне затвора у распону од шест мјесеци до 15 година.

 

“Глас Српске” сазнаје да је ухапшен Марко Муњиза, а поједини медији преносе да је ухапшен убог уцјењивања директора Инвестиционо-развојне банке Дражена Врховца. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана