У приједорском насељу Пећани хапшења која се могу довести у везу са убиством начелника Башића

ГС
Foto: РТРС

ПРИЈЕДОР - У приједорском насељу Пећани вечерас је спроведена опсежна полицијска акција у којој је приведено више лица које се могу довести у везу са убиством начелника Сектора крим-полиције ПУ Приједор Раденка Башића.

У акцији су учествовали припадници Управе за организовани криминал, САЈ-а, као и полицијски службеници ПУ Приједор и полицијских управа.

Како преноси РТРС број ухапшених лица за сада није познат.

Подсјећамо, Башић је убијен јуче  у 6.53 часoва у пјешачкој зони у приједорском насељу Пећани, недалеко од зграде у којој је живио. Незванично, убица га је највјероватније чекао на пјешачкој стази те му пришао с леђа и пуцао у главу.

Обдукцијом тијела Раденка Башића утврђено је да је преминуо усљед разорења мозга, а погођен је једним хицем у потиљак, потврђено је “Гласу Српске”.

Након убиства, очевици су испричали да су видјели мушкарца како бјежи са лица мјеста, а који је на себи имао црну јакну и капуљачу на глави.

Портал Српскаинфо вечерас је објавио фотографију с надзорне камере на којој је наводно снимљен убица начелника крим-полиције ПУ Приједор.

Начелник Полицијске управе Приједор Сретоја Вујановић изјавио је данас да је јако велики број лица у Приједору, Бањалуци и широм БиХ под обрадом полицијских службеника и тужилаштава у вези са убиством Башића.

- Другог мотива осим посла не вјерујем да је било - рекао је Вујановић у Приједору, одговарајући на питање о могућем мотиву убиства. Он је навео да је успостављена сарадња са свим полицијским агенцијама на нивоу БиХ и региона, као и са Интерполом, Европолом, ФБИ и другим полицијским агенцијама у земљи и окружењу.

Он је навео да је успостављена сарадња са свим полицијским агенцијама на нивоу БиХ и региона, као и са Интерполом, Европолом, ФБИ и другим полицијским агенцијама у земљи и окружењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана