У полицијској акцији „Fly" ухапшене четири особе: Уз помоћ паса и коњице заплијењен кокаин и експлозив

Н.Т.
Foto: МУП РС

МРКОЊИЋ ГРАД - Полиција је у акцији "Флај" ухапсила четири особе због сумње да су шверцовали наркотике на подручју Бањалуке, Мркоњић Града и Шипова те заплијенила одређену колчину кокаина, али и ТНТ експлозива.

Како је потврђено "Гласу Српске" ухапшени су Славиша Михајловић и Радомир Просан из Бањалуке, Душан Петровић из Мркоњић Града и Жељко Прпић из Шипова.

Незванично сазнајемо да је Михајловић био главни за снабдијевање дрогом, коју су остали препродавали на улици. Током акције кориштени су и службени пси који су трагали за наркотицима, а учестовала је и коњица.

Из Полицијске управе Мркоњић Град, наводећи иницијале, саопштено је да осумњичене терете да су починили кривична дјела из области неовлаштене производње и промета опојних дрога.

"Акцију кодног назива Флај данас су спровели полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске и Полицијске управе Мркоњић Град. У оквиру акције ухапшени су  Ж.П. из Шипова, Д.П. из Мркоњић Града, С.М. и Р.П. из Бањалуке" наводи се у саопштењу ПУ Мркоњић Град.

Додаје се да су током акције претресени објекти које користе осумњичена лица на подручју Бањалуке, Мркоњић Града и Шипова.

"Пронађени су и одузети стартни пиштољ, војнички бајонет, одређена количина муниције, оружје, ручна бомба, одређена количина ТНТ експлозива, службене лисице, мобилни телефони. Заплијењена је и одређена количина бијеле прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу кокаин, ваге за прецизно мјерење са обрисима поменуте материје,  снимач видео надзора, већа количина новца, као и други докази који се доводе у везу са извршењем кривичних дјела" наводи се у саопштењу.

Истиче се да је акција спроведена по наредбама Окружног суда Бањалука, под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука, а у сарадњи са Управом за организовани и тешки криминалитет МУП-а РС Управом полиције, јединицом жандармерије-коњица и Полицијском управом Бањалука, а кориштени су  и службени пси.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана