У паду авиона погинули инструктор летења и његова кћерка

Небојша Томашевић
Foto: infoprijedor.ba

ПРИЈЕДОР- Дугогодишњи инструктор летења и предсједник Планинарског савеза Републике Српске Љубиша Араманда (47) и његова кћерка Андреја погинули су у паду малог спортског авиона у близини аеродрома у Приједору.

Полицијска управа Приједор саопштила је да су овој несрећи погинуле двије особе а истрагом ће  руководити Тужилаштво БиХ.

- Полицији је данас  око 14.50 часова пријављено да се у близини аеродрома у Приједору срушио спортски авион и да су два лица смртно страдала. О томе су обавјештени Дирекција за цивилно ваздухопловство БиХ, дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Приједор и Тужилаштво БиХ које је надлежно за поступање и даље информисање - рекли су у ПУ Приједор.

Из Тужилаштва БиХ су саопштили да је дежурни тужилац након обавјештења о несрећи дао упутства полицијским агенцијама и надлежним  надлежни тијелима за цивилно ваздухоповство да се обезбиједи мјесто догађаја.

- Тужилац је наредио  и предузимање свих потребних активности, како би се утврдили сви детаљи и информације у вези са наведеним догађајем. Биће извршено прикупљање свих података и документације о наведеном лету, мјесту узлијетања, предвиђеном кретању, као и особама које су управљале и налазиле се у летјелици, као и свим другим околностима, потребним за утврђивање свих чињеница повезаних са несрећом у којој има смртно страдалих особа - наводи се у саопштењу Тужилаштва БиХ.

Из Планинарског савеза Српске потврдили су да је у несрећи страдао Љубиша Араманда који је, како наводе, оставио неизбрисив траг у Савезу.

- Цијела планинарска заједница изражава захвалност за огроман труд и допринос раду савеза - објављено је на "Фејсбук" страници Планинарског савеза.

Како се додаје, Араманди је ово био трећи мандат на челу савеза.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана