У наставку акције Дамаск четири пронађено наоружање и муниција

Срна
У наставку акције Дамаск четири пронађено наоружање и муниција

Источно Сарајево - Полицијски службеници Агенције за истраге и заштиту /SIPA/ БиХ данас су, у наставку акције кодног назива "Дамаск четири", извршили претрес терена у дворишту куће коју користи лице чији су иницијали Н.Ш. /28/ на подручју Велике Кладуше, те пронашли и привремено одузели наоружање и муницију.

Из Сипе је саопштено да је током претреса пронађен и привремено одузет пушкомитраљез М72 калибра, аутоматска пушка АП47, војни карабин М48, полуаутоматска пушка ПАП различитих калибара, 302 метка калибра 7,62 милиметра, два метка маневарске муниције 7,62 милиметра, 25 метака 7,9 милиметара, те 12 оквира за аутоматску пушку.


Пронађен је и привремено одузет један комплетан затварач од полуаутоматске пушке ПАП, један празан реденик 7,9 милиметара и један метак 7,9 милиметара за митраљез М84.

Лица Н.Ш. /28/, А.М. /56/ и Џ.В. /27/, који су јуче ухапшени у акцији "Дамаск четири", пуштена су на слободу након криминалистичке обраде, сходно упутствима поступајућег тужиоца Тужилаштва БиХ.

Против наведених лица Тужилаштву БиХ биће поднесен извјештај о почињеном кривичном дјелу и починиоцима због постојања основа сумње за противзаконито формирање и придруживање страним паравојним или параполицијским формацијама и за недозвољено држање оружја или експлозивних материја.

SIPA у сарадњи са партнерским агенцијама наставља борбу против тероризма и сродних кривичних дјела, с посебним акцентом на превентивно дјеловање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана