У Коњицу пронађена импровизована лабораторија за узгој канабиса

СРНА
Foto: СРНА

САРАЈЕВО - Полицијски службеници Федералне управе полиције /ФУП/ реализовали су оперативно-тактичку акцију "Језеро у Коњицу и приликом претреса имовине, која је власништво лица Е.З. /47/ пронашли импровизовану лабораторију за узгој канабиса и већу количину муниције.

Акција је реализована под надзором Кантоналног тужилаштва Херцеговачко-неретванског кантона – Подручно тужилаштво Коњиц, због сумње у извршење кривичних дјела недозвољена производња и стављање у промет опојних дрога и недозвољено држање оружја или експлозивних материја, саопштено је из ФУП-а.

Поступајући по наредби Општинског суда у Коњицу, полицијски службеници ФУП-а су извршили претрес имовине Е.З. настањеног у Коњицу.

Том приликом је пронађена импровизована лабораторија за узгој канабиса, 29 биљака које асоцирају на биљке канабиса у различитим фазама раста, опрема за узгој, бијела материја која изгледом асоцира на опојну дрогу амфетамин, три пушке, већа количина муниције, два самострела, мобилни телефон, као и други докази који ће се користити у кривичном поступку. Т

о лице се сумњичи да је одређени период, с циљем стицања противправне имовинске користи, дрогу производило, прерађивало, паковало и даље стављало у промет на илегалном тржишту Херцеговачко-неретванског кантона.

Лице је, након претреса, криминалистички обрађено и испитано на околности које му се стављају на терет, а извјештај о почињеном кривичном дјелу биће достављен Кантоналном тужилаштву Херцеговачко-неретванског кантона – Подручно тужилаштво Коњиц, након вјештачења.

Оперативне активности спроведене су у сарадњи са полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова /МУП/ Херцеговачко-неретванског кантона – Полицијске управе Коњиц, наведено је у саопштењу.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана