У центру Бањалуке горјело шест локала, штета 100.000 КМ

Небојша Томашевић
У центру Бањалуке горјело шест локала, штета 100.000 КМ

Бањалука - Шест приватних радњи оштећено је у пожару који је избио на крову пословног објекта у улици Бана Лазаревића у центру Бањалуке. Штета је процијењена на више од 100.000 марака.

Ватра на крову избила је у четвртак око 22 часа. Претпоставља се да су је изазвале неисправне електроинсталације на крову објекта. На срећу, није било повријеђених.

Ватру су угасили припадници бањалучке Ватрогасне бригаде који су на лице мјеста стигли два минута након дојаве.

Из бањалучког Окружног тужилаштва је саопштено да је у пожару изгорио кров изнад радње брзе хране "Гирица" роштиљнице "Цап-Цап", фризерског салона "Горан", два бутика "Рогић комерц" и продавнице гардеробе "Кет".

Истакли су да су дежурни тужилац и противпожарни инспектори Центра јавне безбједности обавили увиђај и да су изузети трагови. Казали су да ће узрок пожара бити утврђен након истраге и вјештачења трагова.

Очевици су испричали да су око 21.45 часова видјели варничење на крову, након чега су се појавили дим и пламен.

- Полицајци који обезбјеђују зграду Специјалног тужилаштва Републике Српске одмах су позвали ватрогасце. Међутим, ватра се на крову била разбуктала и проширила. Срећом, ватрогасци су је успјели брзо угасити - казао је један од очевидаца који се нашао на мјесту догађаја.

У ватреној стихији највише штете је причињено на једном од два бутика "Рогић комерца". Ужарени строп је пао на робу у унутрашњост објекта.

Власник бутика Мирјана Рогић штету је процијенила између 50.000 и 60.000 марака.

- У шоку смо сви и не можемо да вјерујемо да је оно што смо стварали цијели живот у секунди нестало. Ту смо имали два бутика у којима је радило шест радница и не знам хоћемо ли се опоравити и поново почети да радимо - испричала је Рогићева.

Истакла је да је роба била осигурана, али да не зна да ли ће моћи ишта наплатити.

- Планирали смо у суботу да се селимо на другу локацију. Међутим, умјесто тога сада ћемо морати надокнађивати штету - казала је Рогићева.

Власник роштиљнице "Цап-Цап" Далибор Јунгић казао је да у његовом локалу није причињена велика штета.

- На срећу, ватра није захватила унутрашњост радње, али је строп оштећен и на једном дијелу се провалио. Вода којом су ватрогасци гасили пожар је продрла у цијелу радњу. Битно је да нема људских жртава - рекао је Јунгић.

Исељење

Пословни објекат на којем је избио пожар је власништво фирме "Идеал компани" и предвиђено је да се он сруши, јер ће се на том мјесту градити тржни центар, односно шопинг мол. Наводно су закупци пословних простора у том објекту до краја маја требало да се иселе.

"Конзум"

Кров на Тржном центру "Конзум" у сарајевском насељу Алипашино поље је потпуно изгорио, а унутрашњост је у великом обиму оштећена у пожару који је избио у петак ујутро око 8.30 часова. Ватра и дим су се видјели из свих дијелова Сарајева. Ватрогасци су се борили са ватреном стихијом све до поподневних часова. Том приликом ватрогасац Е. К. лакше је повријеђен. Узрок пожара није утврђен, али се спекулисало да је можда и подметнут. Штета није процијењена, али се претпоставља да је огромна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана