У Бијељини у пожару изгорјела кућа: Остало ми је само ово што тренутно имам на себи

Г.С.
Foto: infobijeljina.com

БИЈЕЉИНА - У Горњем Магнојевићу код Бијељине данас је избио пожар у којем је изгорјела кућа Бошка Петровића. Повријеђених нема, а штета је тотална јер је стара кућа од ћерпича морала да буде потпуно срушена како би се пожар угасио до краја.

Пожар су гасила два возила Територијалне ватрогасне јединице Бијељина.

У моменту избијања пожара у трошној сеоској кући, Бошко који иначе живи сам, није био код куће. Шта је изазвало пожар који се брзо ширио, каже, не зна са сигурношћу, али претпоставља да су у питању лоше инсталације, односно струја.

– Био сам код стрица, поткресивали смо винову лозу, када смо видјели дим. Дотрчали смо одмах али је ватра већ била све захватила. Кров, врата и прозори су већ горјели. Кабл који је доводио струју је већ био на земљи, нисмо смјели ни да приђемо кући –  прича власник.

Додаје да ватра у шпорету није могла да изазове пожар јер се, кад је он кренуо од куће, већ полако гасила и није хтио више да ложи јер би се свакако брзо угасила.

На питање шта ће након пожара, Петровић кроз сузе каже да ће се некако снаћи  јер се око његове налазе куће његове родбине.

– Најгоре од свега ми је што сам остао без свих докумената која сам имао, а више немам ни одјећу. Остало ми је само ово што тренутно имам на себи – каже Бошко гледајући остатке онога што је некад био његов дом.

Чини се да сва несрећа иде на обичног човјека и од њега узима и оно мало што има, кажу пријатељи и родбина Петровића, који су одмах понудили помоћ, подршку и топлу људску ријеч.

Зет Бошка Петровића, Вајо Кнежевић истиче да Бошко увијек може да рачуна на њега и његову супругу, иначе Петровићеву сестру, преноси ИнфоБијељина.

– Ни наша финансијска ситуација није завидна, али ћемо помоћи у свему у чему можемо како би се што прије негдје смјестио и поново саградио кућу. Ситуација је тешка, увијек се све ломи на ономе који има мало – каже Кнежевић.

Бошкова кућа, иако стара, једини је кров над главом и дом који је имао. На крају оптимистично, иако са сузама у очима, понавља да ће се све изградити и направити уз помоћ људи, само да је, како истиче, жива глава.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана