Тужилаштву предат возач који је у Сарајеву убио младу докторицу

ГС
Foto: Кликс

САРАЈЕВО - Армин Б. (1996. годиште) који је синоћ у 23.30 сати на Маријин Двору у Сарајеву усмртио младу докторицу Азру Спахић те повриједио још два пјешака, предат је у надлежност Тужилаштва Кантона Сарајево.

Он је у петак навече у улици Маршала Тита скривио саобраћајну несрећу у којој је настрадала докторица и радница Дома здравља Кантона Сарајево, Азра Спахић (1998. годиште), тешко је повријеђена дјевојка С. Е. (2002.), а у критичном стању је С. А. (1997.).

Одмах након обављеног увиђаја је ухапшен, а утврђено је да је Берберовић приликом саобраћајне несреће у крви имао 0.41 промил алкохола те је возио брже од ограничења, наводи "Кликс".

Он је такође возио без положеног возачког испита, а полицији је познат одраније управо по прекршајним налозима због вожње аутомобила без возачке дозволе. Због тога је више пута кажњаван.
Након криминалистичке обраде, он је у законском року предат у надлежност Тужилаштва БиХ. Дежурни тужилац ће након испитивања одлучити о томе какву ће мјеру затражити од суда.

Армин је несретне дјевојке ударио у једној од главних улица у центру Сарајева, а на коју се често упозорава да је "писта за тркаче". Бахата вожња кроз центар би се једноставно могла спријечити појачаним надзором, строжијим саобраћајним прописима и системом кажњавања, међутим у Сарајеву се изнова дешавају сличне трагичне ситуације.

Тим поводом ће вечерас у 19.00 сати бити одржан хитни састанак управе полиције КС, а грађани сутра (недјеља) у 18.00 часова организују окупљање на мјесту страдања младе докторице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана