Тужилаштво тражи удаљавање с посла ветеринарских инспектора

Н. Т.
Тужилаштво тражи удаљавање с посла ветеринарских инспектора

ОРАШЈЕ - Тужилаштво БиХ затражило је удаљавање са посла и забрану обављања дјелатности за  троје граничних ветеринарских инспектора  Канцеларије за ветеринарство БиХ који су ухапшени у акцији "Инди" због сумње да су узимали новац од увозника меса у БиХ како их не би контролисали.

У тој акцији ухапшени су Индира Дајић Хукић (53) из Брчког, Иво Кобаш (56) и Младен Мијић (61) из Шамца. Они су радили на Граничном прелазу Орашје. Тужилаштво за њих осим забране обављања дјелатности у Канцеларији за ветеринарство БиХ тражи и забрану контактирања и састајња са свједоцима и осумњиченима.

Ветеринарске инспекторе ухапсила је јуче, а том приликом код њих пронађено око 50.000 евра и 12.000 долара за које се сумња да потичу из кривичног дјела. Терете за кривична дјела злоупотреба службеног положаја или овлашћења те примање дара и других облика користи. У току акције "Инди"  претресено је пет локација на подручју Орашја и Брчког те је пронађена и заплијењена  аутоматска пушку, више мобилних телефона, новца и други предмети који имају везе с кривичним дјелом.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана