Тужилаштво тражи притвор за Новитовића

Небојша Томашевић
Тужилаштво тражи притвор за Новитовића

БАЊАЛУКА - Републичко јавно тужилаштво предложиће данас притвор за в.д. директора Републичке управе цивилне заштите РС Милана Новитовића због сумње да је починио кривично дјело Злоупотреба службеног положаја или овлашћења.

- Приједлог за одређивање једномјесечног притвора тужилаштво ће  упутити судији за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци. Мјера притвора предлаже се због околности које упућују на бојазан да би осумњичени боравком на слободи, кориштењем свог службеног положаја и функције коју обавља, могао предузети радње којима би ометао кривични поступак утицајем на свједоке у циљу прилагођавања њихових исказа интересима своје одбране, а све у намјери да избјегне или умањи своју кривичну одговорност - наводи се у саопштењу.

Додаје се да се притвор тражи и због због тежине кривичног дјела, односно чињенице да се истом на терет ставља квалификовани облик кривичног дјела злоупотреба службеног положаја или овлашћења за које је прописана казна затвора од једне до десет година.

Према незваничним информацијама Новитовића терете за нелегално запошљавање директора Института за јавно здравство Српске Бранислава Зељковића. Како сазнајемо провјерава се и да ли је он починио још нека кривична дјела.

Извор близак истрази је рекао да постоје одређене индиције да средства Цивилне заштите нису расподјељивана у складу са законом и прописима.

Новитовић је ухапшен у понедјељак  по налогу Републичког тужилаштва у коме је испитан, а јуче касно поподне предан је у ову установу на поновно испитивање. Он је прије хапшења позван да дође у поменуту  инситуцију гдје дао изјаву везано за оно што га сумњиче, а након тога је ухапшен.

Како је раније саопштено из Републичкот тужилаштва Новитовића терете за кривично дјело злоупотреба службеног положаја или овлашћења.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана