Тужилаштво БиХ подиже оптужницу у предмету "Транспортер"

ГС
Foto: Архива

САРАЈЕВО- Тужилаштво БиХ привело је крају истрагу у предмету „Транспортер“, у којем је првоосумњичени Бојан Цвијетић, савјетник бившег министра безбједности БиХ Драгана Мектића, који је осумњичен за промет наркотика, сазнаје Аваз.

Ријеч је о Цвијетићевој наркогрупи која је раскринкана дешифрирањем апликације Скај, а рјешењем Суда БиХ привремено им је блокирана и имовина већа од 10 милиона КМ.

Осим Цвијетића, на оптуженичкој клупи наћи ће се и Петар Дукић, Александар Николић, али и особе из полицијских структура које су им помагале. Већина их се брани са слободе, из кућног притвора. Тада су похапшени и Саша Рађевић, Младен Миловановић, Иван Јурић и Драган Кресојевић.

Оптужница ће ићи за најмање 10 особа

Aваз сазнаје да је Тужилаштво прикупило доказе да је ова група за двије године, тачније од 2019. до 2021., из Холандије, преко Ротердама, у БиХ успјела прошверцати 50 килограма кокаина, чија је тржишна вриједност два милиона евра (четири милиона марака).

Цвијетићу је МУП РС раније заплијенио у једној банци у РС и суму од 500.000 у разним апоенима. Одузета су му и два скупоцјена аутомобила.

 

Куће, апартмани

Ова група, како је утврђено, посједује луксузне станове, апартмане, куће, компаније, аутомобиле, али поријекло новца, како се сумња, потиче управо од шверца кокаина.

Утврђено је да су станови појединцима куповани у елитним објектима у Сарајеву, али и на Јахорини.

 

Повјерљиви документи ОБА

Код Цвијетића су  пронађени и повјерљиви подаци ОБА те је утврђено да је комуницирао с припадницима тајне службе у БиХ.

Тужилаштво о томе води посебну истрагу јер је ријеч о документима о припадницима крим-подземља с подручја цијелог западног Балкана, а који су пронађени код Цвијетића приликом претреса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана