Троје мртвих у судару Хитне помоћи и голфа у Бијељини

Сања Амиџић
Троје мртвих у судару Хитне помоћи и голфа у Бијељини

Бијељина - Милан Зорановић (65) из Олова, Небојша Андрић (63) из Бијељине и Емина Голатић из Јање погинули су јуче у Бијељини након судара возила Хитне помоћи за чијим воланом је био А. У. и аутомобила "голф" којим је управљао М. А. из Бијељине.

Несрећа се догодила око 9.10 часова на раскрсници улица Српске војске и Николе Спасојевића.

Зорановић и Андрић, који су били сапутници у "голфу", преминули су на лицу мјеста, док је Голатићева, која је била пацијент у колима Хитне помоћи, након несреће подлегла повредама у бијељинској болници. У овој несрећи тешке повреде задобио је и возач "голфа" М. А. Возач Хитне помоћи А. У. лакше је повријеђен.

Према непотврђеним информацијама, "голф" који се кретао из правца Бијељине и кола Хитне помоћи која су ишла из правца Јање директно су се сударили. Шта је узрок ове саобраћајне несреће биће познато након полицијске истраге.

У Центру јавне безбједности Бијељина, наводећи иницијале, јуче нису износили више детаља о овој саобраћајној несрећи.

- Полиција је о овом случају обавијестила дежурног тужиоца Окружног тужилаштва Бијељина - казали су у овом центру.

Према причама очевидаца ове саобраћајне несреће, призор је био стравичан.

- Удар је био толико јак да се чуо десетинама метара од мјеста несреће. Кола Хитне помоћи су се од силине удара практично попела на "голф". Страшно - казао је један од очевидаца који није желио да му објавимо име.

Додао је да су тијела настрадалих убрзо извађена из возила, а да су повријеђени превезени у бијељинску болницу.

- Нисам ни смио гледати шта се дешава. Видио сам само да износе људе из возила. Како су возила смрскана, мислио сам да нико није преживио - казао је очевидац.

Према ријечима других мјештана тог дијела Бијељине, мјесто гдје се поменута саобраћајна несрећа догодила погодно је за брзу вожњу.

- На тим улицама је правац, возачи се већином опусте и возе мало брже. Увијек ме страх кад пролазим том дионицом јер су се и раније дешавале саобраћајне несреће - казала је једна од мјештанки.

Несреће

Да ово није први случај ове године да у саобраћајним несрећама у Бијељини учествује возило Хитне помоћи говори и податак да је у јануару у мјесту Љесковац ово возило  слетјело с пута, ударило у стуб уличне расвјете и ограду. До несреће је дошло након што је возач из неутврђених разлога изгубио контролу над возилом. Тада је тешко повријеђен сувозач, док су два лица лакше повријеђена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана