Трн код Лакташа: Пежоом пробио ограду, испао и погинуо

Небојша Томашевић
Трн код Лакташа: Пежоом пробио ограду, испао и погинуо

Бањалука - Горан Кесеровић (36) из Градишке подлегао је повредама које задобио када је возећи "пежо 406 купе" ударио у заштитну ограду и стуб у Трну код Лакташа.

Његова сапутница и сувозач Грозда Ловрић (28) из Бањалуке тешко повријеђена.

Из Полицијске управе Бањалука су казали да се несрећа десила у четвртак у 21.45 часова на путу Бањалука - Клашнице. Потврдили су да је возач "пежоа" преминуо у петак у болници. Нису наводили детаље.

Очевици несреће кажу да је "пежо" великом брзином ишао из правца Лакташа према Бањалуци и да је у Трну изгубио контролу над возилом.

- Прво се чуо резак звук спортског аутомобила и било је јасно да се возило креће брзо. Убрзо се чула шкрипа кочница и јак удар и пуцање стакла. Одмах смо потрчали и видјели да се десила несрећа. Из возила које слетјело на десну страну и пробило ограду испао је возач и откотрљао се неколико метара - рекао је један од очевидаца не желећи да му помињемо име.

Према његовим ријечима возач је прво закачио бетонску ограду која дијели саобраћајне траке.

- Од силине удара одбио се на другу страну пута, пробио  заштитну ограду и ударио у стуб расвјете. Недалеко од бандере се и зауставио. Колико је јурио говори и чињеница да послије удара у ограду возач буквално избачен из возила - рекао је овај очевидац и додао да је "пежо" потпуно уништен.

Осим ове трагичне несреће, током четвртка и петка погинула су два пјешака у Великој Обарској код Бијељине и у Јелах Пољу код Тешња.

До несреће у Великој Обарској је дошло у 1.45 часова када је возач "голфа 2" Г. П. возећи пијан ударио пјешака С. Е. (69) и усмртио га на лицу мјеста. У Окружном тужилаштву Бијељина казали су да је возач "голфа" Г. П. алкотестиран и утврђено да у крви има 0.54 промила алкохола. Неколико часова раније у Јелах Пољу погинула је Емина Б. (40) из Тешња коју је ударио "пежо" којим је управљао Џелалудин К. (22). Емина је у несрећи задобила тешке повреде од којих је преминула на путу за болницу. Током четвртка десиле су се још двије тешке несреће на подручју Зенице у којима је повријеђено шест особа.

Болница

Грозда Ловрић, која је тешко повријеђена у саобраћајној несрећи у Трну, смјештена је на Клинику за ортопедију и трауматологију Универзитетског клиничког центра Републике Српске у Бањалуци.

- Пацијент Г. Л. је збринута, а преломљена јој је кључна кост. Њено здравствено стање је стабилно и ускоро се очекује да буде пуштена на кућно лијечење - рекли су у УКЦ РС у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана