Три рјешења за раскрсницу смрти у бањалучком насељу Рамићи

nezavisne.com
Три рјешења за раскрсницу смрти у бањалучком насељу Рамићи

Бањалука - Град Бањалука “Путевима Републике Српске” доставио је идејно рјешење реконструкције раскрснице у насељу Рамићи, гдје се укрштају магистрални пут Бањалука - Приједор и локални Залужани - Драгочај.

У питању је раскрсница на којој су се у протеклих нешто више од осам година угасила два живота, а идејно рјешење за њену реконструкцију, како нам је потврђено, има три варијанте.

“Стручни тим 'Путева Републике Српске' разматра све три варијанте, те ће у наредним данима доставити мишљење које од три понуђене варијанте сматра најбољим рјешењем за раскрсницу у насељу Рамићи”, рекли су за “Независне” из “Путева Републике Српске”.

Након што “Путеви” доставе граду Бањалука изјашњење о најбољој и најповољнијој варијанти, слиједи даља израда планско-пројектне документације, која је у надлежности града. И не само то.

“Град Бањалука треба да приступи израдити урбанистичко-техничких услова те да за њих добије локацијске улове, након чега слиједи израда главног пројекта. За извођење радова је неопходно добити грађевинску дозволу”, појашњено је из “Путева Републике Српске”.

Надлежни су се, подсјетимо, још раније сложили да би трајно рјешење за ову раскрсницу требало да буде постављање семафора.

“Приједлог је да се поставе семафори, коригују угибалишта и геометрија приступног пута. Град ће урадити пројекат и предати га 'Путевима Републике Српске', који ће га реализовати и ријешити проблем ове раскрснице”, рекао је раније Игор Радојичић, градоначелник Бањалуке.

И Ненад Нешић, вршилац дужности директора “Путева Српске”, потврдио је раније да су представници тог предузећа и града Бањалука постигли договор о реконструкцији и постављању семафора на раскрсници у насељу Рамићи, чиме би требало да буде ријешен вишегодишњи проблем на овом дијелу магистралног пута Бањалука - Приједор.

“У разговору са сарадницима дошли смо до закључка да је постављање семафора једино могуће рјешење у овом тренутку. С таквим приједлогом смо и отишли на разговоре с људима из града Бањалука. Најважније је да је наш приједлог прихваћен”, навео је тада Нешић, оцјењујући да би на овај начин била повећана безбједност учесника у саобраћају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана