Три радника повријеђена у експлозији гаса у Бијељини

Н. Томашевић, Љ. Алексић
Три радника повријеђена у експлозији гаса у Бијељини

Бијељина - У експлозији гаса на бензинској пумпи "Драгстес" у Љељенчи код Бијељине јуче ујутро повријеђени су радници Милорад Живановић (29), Драган Росић (54) и Саша Малетић (30).

Они су задобили опекотине по лицу и рукама и превезени су у бијељинску болницу "Свети врачеви".

Из ЦЈБ Бијељина јуче су саопштили да им је овај случај пријавила бијељинска Ватрогасна јединица.

- Према пријави, експлозија на бензинској пумпи "Драгстес" у Љељенчи се десила око 11.15 часова приликом претакања гаса. Усљед експлозије повријеђена су три лица која, на срећу, нису животно угрожена. Ватру су угасили ватрогасци, а узрок избијања пожара још није утврђен - саопштено је из ЦЈБ Бијељина.

У бијељинској Ватрогасној јединици су казали да се све десило када су радници на пумпи "Драгстес" покушали да преточе пропан гас из једне мање цистерне у друге боце.

- Та цистерна је пуштала гас, а наводно у њој га и није било пуно. Радници су жељели да га сачувају па су га пребацивали у боце. Међутим, током истакања нешто је запалило гас који је цурио и дошло је до експлозије и пожара. Ту су била четири радника, од којих је тројицу ударио ватрени талас, а четвртог је спасило то што је био иза камиона - рекли су у Ватрогасној јединици Бијељина.

Појаснили су да је, када су они дошли на интервенцију, ватра већ била захватила цистерну и оближњи камион поред.

- Осим камиона, горио је и електроагрегат, али срећом брзо смо угасили пожар и спријечили да се прошири. У гашењу су учествовала четири ватрогасца и једно возило. Штета је велика. Узрок није утврђен, треба да се види шта је изазвало варницу која је проузроковала експлозију гаса - рекли су у Ватрогасној јединици Бијељина.

Надлежни у бензинској пумпи "Драгстес" јуче нису жељели да коментаришу овај догађај.

Присутни на бензинској пумпи испричали су јуче да су чули експлозију, а затим видјели ватру.

- Било је људи који су потрчали да помогну повријеђенима, други су се скаменили и нијемо посматрали шта се догађа, а неки су звали Хитну помоћ и ватрогасце. Срећом, радници су упркос опекотинама живи и вјерујем да ће се брзо опоравити. Призор послије експлозије је био стравичан - рекао је један од очевидаца који није желио да му објавимо име. 

Ван животне опасности

У бијељинској болници "Свети врачеви" казали су да су три повријеђена радника са бензинске пумпе "Драгстес" задобили опекотине другог и трећег степена.

- Ова три пацијента задржана су на лијечењу и збринути су у Ургентном блоку. Повреде које су задобили јесу тешке, али нису опасне по живот - рекао је директор болнице "Свети врачеви" Синиша Максимовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана