Требиње: Повриједио полицајца, па побјегао

Срна
Требиње: Повриједио полицајца, па побјегао

Требиње - Гатачка полиција је ухапсила Требињца чији су иницијали Ђ.М, који је возилом нанио лакше тјелесне повреде полицајцу након што га је покушао зауставити.

У саопштењу Центра јавне безбједности /ЦЈБ/ Требиње наводи се да је полиција јуче око 5.15 на магистралном путу Гацко - Фоча, у близини мјеста Граб, покушала да зауставе возило форд фокус, којим је управљао осумњичени, али је он убрзао кретање возила приликом чега је један полицајац задобио лаку тјелесну повреду.

"Након краће полицијске потјере, у мјесту Граб, Ђ.М. је лишен слободе, након чега је над њим извршена криминалистичка обрада и настављен рад на документовању кривичног дјела спречавање службеног лица у вршењу службене радње", додаје се у саопштењу.

У прва три мјесеца ове године на подручју ЦЈБ Требиње није евидентиран ниједан напад на службено лице, док их је прошле године било седам, у којим је пет полицајаца лакше повријеђено.

У четири случаја до напада је дошло приликом успостављања нарушеног јавног реда и мира, у по једном случају приликом регулисање саобраћаја и приликом лишења слободе и један случај су остали разлози.

У Центру истичу да ниједан напад није евидентиран на подручју општина Љубиње и Берковићи.

"Осим напада на полицијске службенике који су оквалификовани као кривично дјело, одређени број пријава односи се на прекршаје из области јавног реда и мира, односно на ометање службених лица у вршењу службене дужности", кажу у Центру и напомињу да је санкција за овај прекршај од 500 до 1.500 КМ.

Санкција за кривично дјело напад на полицајца је казна затвора од три мјесеца до пет година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана