Требињац у „фијат пунту“ држао више од килограм кокаина

Небојша Томашевић
Foto: Уступљена фотографија

ЉУБИЊЕ – Полиција је у близини Љубиња претресом „фијат пунта“ којим је управљао М.Н. из Требиња пронашла више од килограм кокаина, док је возач успио да побјегне, потврђено је „Гласу Српске“.

Незванично сазнајемо да се ради о Михајлу Н. који је и раније успио да избјгне хапшење и за њим је већ расписана потјерница.

- Претрес је урађен на основу прикупљених оперативних сазнања о вршењу кривичних дјела злоупотребе опојних дрога. Возило је заустављено на магистралном путу Ћуковци – Љубиње и у њему је пронађена бијела прашкаста материја која својим карактеристикама асоцира на опојну дрогу кокаин. Вагањем је утврђено да је бруто маса најлонског паковања са садржајем 1.031 грам -  саопштено је из Полицијске управе Требиње.

Додаје се да полиција трага за лицем  М.Н., против кога ће Окружном јавном тужилаштву у Требињу бити поднесен извјештај за почињено кривично дјело недозвољена производња и промет опојних дрога.

Исракли су да наведене активности представљају наставак реализације оперативне акције кодног назива „Стреч“.

Почетком октобра у тој акцији ухапшено је шест особа због сумње да су се бавили шверцом дроге након чеха је против двојице поднесен извјештај тужилаштву. Тада су пали  Требињци  Милан С,  Срђан Т,  Пеђа Ч, Милорад М. и Дамјан  В.

Том акцијом како је тада речено  је  обухваћен и Михајло Н.  који је успио избјећи хапшење и за њим се трага.

Током акције  одузето је 782 грама хашиша, 462 грама спида и килограм непознате бијеле прашкасте материје која ће бити вјештачена да се утврди о чему је ријеч. Осим наркотика у акцији су тада заплијењени апарат за вакумирање, најлонске вакум кесе, метална мрвилица, 201 метак и други предмети који ће послужити у доказививаљу почињених кривичних дјела.

Оперативну акција „Страч“ реализовали су полицијски службеници ПУ Требиње, уз надзор Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а РС од марта до септембра 2022. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана