Траже слободу за специјалце

Н. Т.
Траже слободу за специјалце

Бањалука - Одбрана тројице бивших припадника Специјалне јединице полиције МУП-а РС и њиховог сарадника сувласника ауто-куће "Кватро" из Бањалуке тражиће у жалбеном поступку њихово ослобађање или укидање пресуде којом су осуђени на укупно 42 године затвора због пљачке 616.548 КМ на аутопуту Бањалука - Градишка.

Републички јавни тужилац Живана Бајић није могла да коментарише пресуду, нити да говори о евентуалном подношењу жалбе, јер је још није добила у писаном облику.

Окружни суд Бањалука осудио је у понедјељак бивше специјалце Владана Малића и Горана Параша из Бањалуке и Александра Поповића из Котор Вароша на по 11 година затвора, док је сувласнику ауто-куће "Кватро" Олегу Банди из Бањалуке изречена затворска казна од девет година.

Адвокат Јасминка Јовишевић која са Јадранком Ивановић заступа Малића, Параша и Банду каже да ће уложити жалбу на пресуду и тражити ослобађање њених брањеника.

- Више је разлога због којих сматрамо да пресуда није ваљана. Све ћемо их изнијети у писаној жалби, а највећи дио смо навели и у завршним ријечима - рекла је Јовишевићева.

Поповићев бранилац Александра Метлић такође ће упутити жалбу Врховном суду РС и тражити да он буде ослобођен.

- Нема доказа који би потврдили наводе оптужнице, а током судског поступка су начињене бројне повреде Закона о кривичном поступку. Зато сматрам да мог брањеника треба ослободити или бар поновити поступак - рекла је Метлићева.

Раније су за учешће у пљачки извршеној 22. септембра 2015. на основу споразума о признању кривице осуђени бивши специјалци Горан Јањуз из Козарске Дубице и Жељко Инђић из Братунца, те радник агенције "Сектор секјурити", чија су возила превозила новац, Данијел Кузмић из Котор Вароша.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана