Траже притвор за Которварошанина који је пијан претукао полицајца

Небојша Томашевић
Траже притвор за Которварошанина који је пијан претукао полицајца

КОТОР ВАРОШ – Поступајући тужилац бањалучког Окружног тужилаштва предложио је одређивање притвора за Милоша Чупића (23) из Масловара код Котор Вароша, којег сумњиче да пијан претукао полицајца испред Полицијске станице, потврђено је "Гласу Српске".

Како је саопштено из Тужилаштва, осумњиченог терете за кривично дјело напад на службено лице у вршењу службене дужности, а притвор му је предложен због бојазни да ће поновити кривично дјело.

Казали су да је приједлог притвора упућен Основном суду у Котор Варошу који ће о томе одлучити.

- Осумњиченом Чупићу се на терет ставља да је 23. марта око три часа ујутро напао полицијског службеника Полицијске станице Котор Варош и нанио му тјелесне повреде. Повријеђеном је указана помоћ у Универзитетско клиничком центру Републике Српске -рекли су у Тужилаштву.

Појаснили су да осумњиченог терете за кривично дјело напад на службено лице у вршењу службене дужност, чијим извршењем је другом нанесена тјелесна повреда.

Према овом закону за ово дјело је предвиђена казна од шест мјесеци до пет година. Чупић је ухапшен у суботу убрзо након овог напада, а према информацијама из истраге, он је прво у једном локалу напао двије особе. Након тога је дошао пред Полицијску станицу Котор Варош гдје напао и претукао полицајца.

Како је саопштено из Полицијске управе Бањалука, наводећи иницијале, након хапшења алкотестирањем је утврђено да је Чупић пијан и у организму има 1,19 г/кг алкохола.

Раније из полиције саопштено да га терете за кривична дјела тешка тјелесна повреда и напад на службено лице у вршењу службене радње.

У саопштењу је наведено да је осумњиченог терете да је починио и прекршај по основу Закона о јавном реду и миру, односно туча и физички напад. За овај прекршај предвиђена је казна од 400 КМ до 1.200 КМ или затвор до 40 дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана