Трагови оптуженог Дукића нађени на палицама којима је претучен новинар Ковачевић

Н. Т.
Трагови оптуженог Дукића нађени на палицама којима је претучен новинар Ковачевић

БАЊАЛУКА - ДНК трагови Недељка Дукића (29) из Кнежева, оптуженог за покушај убиства новинара БН телевизије и портала „Герила.инфо“ Владимира Ковачевића, налазе се на палицама које су пронађене након премлаћивања Ковачевића и којима је, према оптужници, почињено ово кривично дјело.

Да су ДНК трагови пронађени на палицима данас је у бањалучком Окружном суду, на судђењу Дукићу, потврдио вјештак Зоран Обрадовић.

- На доњем дијелу једне палице нађена су четири мијешана трага од којих је већински ДНК Дукића. Такође, и на другој палици нађена су четири мијешана трага међу којима опет има Дукићев ДНК - појаснио је Обрадовић.

Осим њега свједочио је и вјештак специјалиста судске медицине Милан Срдић који је рекао да је Ковачевић у нападу задобио тешке повреде - нагњечење мозга и да је у главу ударен најмање четири пута.

Свједок Драган Матић, власник сервиса за чишћење „Тип Топ“ потврдио је да је на мјесту напада на новинара испред зграде уочио металну телескопску палицу.

Дукића оптужница терети да је покушао да убије Ковачевића заједно са Марком Чолићем, који је за то правоснажно осуђен на пет година затвора.

Ковачевић је нападнут пред својом зградом 26. августа 2018. године у насељу Обилићево у Бањалуци. Претучен је металним телескопским палицама и задобио је тешку повреду у виду нагњечења мозга, те више лакших по глави, усни, уху, рамену, наткољеници и поткољеници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана