Трагедија у Штрпцима код Прњавора: Мотоциклом се забио у хладњачу

Сања Амиџић
Трагедија у Штрпцима код Прњавора: Мотоциклом се забио у хладњачу

Прњавор - Данијел Зукић (28) из Прњавора погинуо је у Штрпцима када се управљајући мотоциклом "кавасаки" сударио са камионом МАН за чијим воланом је био његов суграђанин Зоран Станић (51) .

Трагедија се догодила у понедјељак у 19.50 часова а Зукић је преминуо на лицу мјеста.

Према непотврђеним информацијама до судара је дошло када је мотоциклисти, који се кретао из правца Дервенте, првенство пролаза одузела хладњача која је скретала према згради компаније "Топлинг" у Штрпцима.

Како су испричали очевици судар је био стравичан.

- Камион је скретао лијево када је из супротног смјера наишао мотоцикл који  није успио да га избјегне већ се директно закуцао у његов бочни дио. Предњи точак мотора подлетио је под хладњачу и одбио дио резервоара за гориво. Страшно је било - испричао је један од очевидаца који није желио да му објавимо име.

У Окружном јавном тужилаштву Бањалука рекли су да су наложена вјештачења ради утврђивања узрока ове саобраћајне несреће.

- Наређена је и обдукција тијела преминулог која ће бити обављена у Заводу за судску медицину РС - казали су у бањалучком тужилаштву.

Како се јуче могло чути, Зукић је био аутомеханичар у Прњавору. Иза њега остала је трудна супруга.

Истог дана само неколико часова раније у мјесту Сурјан код Мркоњић Града тешко је повријеђен мотоциклиста Пејо Бризвић (29) из Приједора. Он се управљајући мотоциклом "хонда" сударио са "пасатом" за чијим воланом је био Бранко Пртић (34) из Јајца. Повријеђеном је љекарска помоћ указана у Дому здравља Мркоњић Град. Осим ових несрећа на путевима БиХ догодило се још неколико саобраћајки. У Источном Сарајеву повријеђена је дјевојчица након што је у улици Иве Андрића ударио "мерцедес". Возач "фијата" Љ. А. (27) из Цазина повријеђен је када је управљајући поменутим возилом слетио с пута и ударио у ограду а затим у зид куће у Гњилавцима код Цазина. Једна особа повријеђене је и у Доњем Папраску код Јабланице након судара возила и два камиона.

Хрватска

Шестогодишњи дјечак поријеклом из БиХ погинуо је након слијетања "аудија" који је ударио у заштитну ограду у мјесту Надин код Задра. Несрећа се догодила у понедјељак ујутро. Према писању хрватских медија возилом је управљао мушкарац (55) са држављанством Словеније а са њим у аутомобилу биле су супруга (50) и дјевојка (26). Наводно се ради о породици из БиХ која живи и ради у Аустрији. Једна особа, чији идентитет није саопштен, погинула је у Славонском Броду након судара са аутомобилом и камионом бх. регистарских ознака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана