Трагедија у селу Трновица код Зворника: Угљенисана тијела брачног пара остала на згаришту

Сања Амиџић
Трагедија у селу Трновица код Зворника: Угљенисана тијела брачног пара остала на згаришту

Зворник - Брачни пар Михајло (89) и Јелисавка (88) Петровић из села Трновица код Зворника смртно су страдали јуче ујутро када је пожар захватио њихову трошну кућу.

По гашењу ватрене стихије у кући су откривена два угљенисана тијела која су накнадно идентификована. Пожар је избио у 6.10 часова, а сумња се да је до запаљења дошло приликом ложења ватре у шпорету. 

Комшије које су уочиле кућу у пламену одмах су позвале ватрогасце и полицију. По доласку на лице мјеста пожар је већ био захватио већи дио објекта.

- Кад смо стигли, кров је већ био потпуно изгорио, а ватра је била захватила и остатак куће. Комшије вјероватно нису одмах примијетиле да је пожар избио, што значи да нам је најмање сат касније јављено него што је ватра планула - казали су у Професионалној ватрогасној јединици Зворник.

Додали су да је пожар гашен са два камиона и шест ватрогасаца, а да се касније прикључило још једно возило.

У Полицијској управи Зворник, наводећи иницијале, рекли су да је ватра локализована у 8.25 часова.

- По уласку у кућу пронађена су два угљенисана тијела. Обаљен је увиђај, а о свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бијељина, који је наредио да се предузму све мјере и радње с циљем утврђивања узрока пожара - казали су у зворничкој полицији.

Туга и невјерица владали су јуче у Трновици. Како се могло чути од мјештана, стари Петровићи су били честити људи и добре комшије. 

- Ових дана било је хладно и вјероватно су ујутро ложили ватру, усљед чега је дошло да пожара. Кућа је старије градње, нема плочу, тако да је можда и негдје димњак пропуштао па је ухватио пламен. Ко ће га знати. Жалосно је што су тако скончали - казала је комшиница која није жељела да јој објавимо име.

Како се још могло чути у селу, Петровићи су имали петоро дјеце, од којих су два сина и кћерка живи. Они су их редовно обилазили и пазили.

Само дан раније у зворничком селу Скочићи у пожару се угушила старица И. М. (88) из тог мјеста. Према незваничним информацијама, старица је била непокретна, а у тренутку избијања ватре у кући је била сама. Када су комшије примијетиле дим, одмах су отрчале у помоћ, али по уласку у објекат открили су да се старица већ била угушила у диму.

Теочак

Слична трагедија догодила се прије десетак дана када је ватра прогутала викендицу на обали језера Снијежница код Теочака. У пожару су смртно страдали Санел Ибрахимовић (41), његов малољетни син Ведин (13) и пријатељ Сафет Мехић (51). Претпоставља се да је ватра такође изазвана усљед ложења ватре у пећи која је пронађена на згаришту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана