Трагедија у Драгочају код Бањалуке: Младић погинуо, возач био пијан

Сања Амиџић
Трагедија у Драгочају код Бањалуке: Младић погинуо, возач био пијан

Бањалука - Сапутник у "голфу 2" Петар Ступар (19) из Бањалуке погинуо је јуче ујутро када је поменуто возило за чијим је воланом био његов пријатељ Александар Пилиповић (19) из Бањалуке слетио с пута у Драгочају код Бањалуке.

Како сазнајемо, возач је у тренутку несреће био пијан па је завршио на тријежњењу у полицијској станици. У овој саобраћајки, која се догодила три часа иза поноћи, лакше су повријеђени Пилиповић и његов малољетни сапутник М. Д. (17) из Бањалуке. Са њима у возилу био је и Недељко Петровић који је након саобраћајке напустио лице мјеста до доласка полиције због чега није утврђено да ли има повреда.

Како сазнајемо, Ступар је након несреће давао знакове живот и колима Хитне помоћи превезен је у Универзитетски клинички центар РС гдје је јуче ујутро око седам часова изгубио борбу за живот.

У овој здравственој установи, наводећи иницијале, рекли су да је П. С. у болницу примљен у 3.45 часова са напукнућем лобање и тешком повредом мозга, те ломовима костију лица и грудног коша.

- Упркос напорима љекара пацијент је преминуо - казали су у бањалучкој болници.

У Центру јавне безбједности Бањалука рекли су да је полиција након увиђаја наставила истрагу у циљу утврђивања узрока ове саобраћајне несреће.

- Полиција је о овом случају обавијестила дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука - казали су у бањалучкој полицији.

Колико је ова саобраћајка била стравична свједочи и локва крви која је остала на асфалту гдје се догодила трагедија.  Како су нам испричали мјештани Драгочаја, младићи су кобне ноћи ишли из правца Приједора према Бањалуци гдје је возач највјероватније због брзе вожње и клизавог пута изгубио контролу над возилом.

- Колико сам могао закључити по траговима гума, аутомобил је прво ударио у металну ограду једног приватног имања након чега се одбио на другу страну и слетио у канал. Све су прилике да се аутомобил и преврнуо али нисам сигуран јер је одвезен одмах након несреће - казао је један од мјештана тог бањалучког насеља који није желио да му име објавимо.

Према причама које су се још могле чути младићи су у суботу навече били у проводу у једној од приједорских кафана.

Погинуо бициклиста

Бициклиста Д. В. (55) из Добоја погинуо је у суботу увече када га је ударио "голф" за чијим воланом је био Л. Н. (66) у мјесту Луг код Дервенте.

Несрећа се догодила у 17.25 часова. Како сазнајемо, бициклиста је од задобијених повреда преминуо на лицу мјеста. Како је дошло до ове саобраћајке биће познато након полицијске истраге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана