Тинејџери из Модриче пељешили куће и апотеку

Н. Б.
Тинејџери из Модриче пељешили куће и апотеку

Модрича - Тројица малољетника из Модриче пријављени су Окружном тужилаштву у Добоју због пљачкања три куће и пољопривредне апотеке у Модричи, из којих су украли разне предмете и новац, оштетивши власнике за око 2.500 КМ.

Двојица петнаестогодишњака и један шеснаестогодишњак су починили крађе у периоду од 13. марта до 17. маја.

- Тројка је тражила погодне објекте у којима нема никога. Када би се увјерили да власници и чланови породица нису у кући, разбијали би прозоре или обијали браве на вратима. Претурали су све просторије и крали све што има било какву вриједност. Углавном су налазили ситан новац, одјећу, посуђе и друге разне ствари. Из апотеке су украли све што су мислили да вриједи. Украдене ствари су препродавали - рекао је извор близак истрази.

У Полицијској управи Добој рекли су да пријављене терете за кривично дјело тешка крађа.

- Због осјетљивости случаја не можемо да откријемо идентитет малољетника. О свему је обавијештен и Центар за социјални рад у Модричи - рекла је портпарол Полицијске управе Добој Љерка Станимировић.

Према незваничним информацијама, тинејџери су и раније чинили ситне крађе у Модричи, али нису подношени извјештаји против њих. Најчешће су пролазили са упозорењима.

Малољетници у Републици Српској све чешће имају проблема са законом. Полиција у Бањалуци је у октобру након расписане потраге ухапсила младића (17) који је украо новчаник из руку жене у улици Слободана Кустурића. Полиција у Братунцу у августу је испитала малољетника због сумње да је из паркираног возила у улици Светог Саве у овој општини украо торбицу са новцем и документима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана