Теслићанин избо пријатеља па му спасио живот

Небојша Томашевић
Теслићанин избо пријатеља па му спасио живот

Теслић - Дејан М. (23) из Теслића ухапшен је због сумње да је пијан ножем три пута убо пријатеља и суграђанина Дарка П. (32) и нанио му повреде опасне по живот.

Све се десило 3. јануара увече у мјесту Барићи на подручју Теслића, а незванично сазнајемо да су Дејан и Дарко цијели дан били заједно и пили алкохол, да би се на повратку кући посвађали. Повријеђени је прво одвезен у теслићки Дом здравља, а потом због тежине повреда у добојску болницу "Свети апостол Лука" гдје је оперисан. Извор близак истрази је казао да су се  Дејан и Дарко цијели дан дружили и ходали по кафанама у Теслићу.

- Они су, како причају људи који су их видјели тог дана, обојица доста попили. На повратку кући навече су се посвађали због неке глупости у Барићима код кружног тока. Почели су да се нагуравају и у једном моменту Дејан је из јакне извукао нож и убо Дарка у подлактицу, а затим у стомак и грудни кош - казао је овај извор "Гласа Српске".

Према његовим ријечима, када је видио шта је урадио Дејан је покушао да помогне Дарку и хтио је да иду у болницу.

- Он му је рекао да то није ништа страшно и да га неће пријавити, те кренуо кући. Међутим, након неког времена Дејан је позвао полицију и рекао шта је урадио. Тај његов позив је спасио живот Дарку који је на путу према кући пао и скоро искрварио. Утврђено је да је изгубио око три литра крви - казао је овај извор "Гласа Српске".

У Полицијској управи Добој, наводећи иницијале, потврдили су да је Дејан М. у сриједу у 20.09 часова позвао полицију у Теслићу и рекао да је у Барићима ножем убо познаника. Њега су полицајци пронашли на лицу мјеста.

- Повријеђени  Д. П. није ту затечен већ је пронађен мало даље и одмах превезен у Дом здравља. Осумњичени је алкотестиран и утврђено је да у крви има око два промила алкохола - казали су у ПУ Добој.

Додали су да су са лица мјеста изузели трагове и доказе који ће бити послати на вјештачење и да се истрага у овом случају наставља.

Стање

Доктор болнице "Свети апостол Лука" у Добоју Игор Новић казао је да је пацијент Дарко П. задобио повреде опасне по живот и да би без љекарске интервенције вјероватно умро.

- Довезен је у болницу у сриједу увече око 21 час у веома тешком стању, био је доста искрварио и у шоку. Имао је убодне повреде трбуха, грудног коша и десне подлактице. Одмах је оперисан и заустављено је крварење. Тренутно је стабилан, мада се још не може говорити од даљим прогнозама - казао је доктор Игор Новић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана