Терете је за спречавање доказивања: Потврђена оптужница против Васвије Видовић

ГС
Терете је за спречавање доказивања: Потврђена оптужница против Васвије Видовић

САРАЈЕВО - Оптужница против адвокатице Васвије Видовић (70) у потпуности је потврђена, саопштено је из Тужилаштва БиХ, одакле додају да су о томе информисани.

Она се терети за спречавање доказивања, а наводе оптужнице Тужилаштво ће доказивати позивањем пет свједока и прилагањем 15 материјалних доказа, пишу Независне новине.

У оптужници се наводи да она 18. децембра 2023. године приступила у службене просторије Агенције за истраге и заштиту (СИПА) у Источном Сарајеву, а пошто ју је ухапшени Ранко Дебевец, у међувремену суспендовани предсједник Суда БиХ, позвао да га у својству адвоката заступа у кривичном поступку.

"Након што јој је омогућено да комуницира са осумњиченим у посебним просторијама, без присуства полицајаца, свјесна својих протуправних радњи, а са циљем да знатно отежа доказивање кривичних дјела у поступку пред Судом БиХ, знајући да мобилни телефони осумњичених требају бити привремено одузети по наредби Суда БиХ, омогућила је осумњиченом да мобилни уређај убаци у њену торбу те га на тај начин сакрије", навели су из Тужилаштва БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана