Шваби робија за убиство

Горан Обрадовић
Шваби робија за убиство

Тузла - Амир Ковачевић (44), звани Швабо, осуђен је јуче у Кантоналном суду у Тузли на седам година и три мјесеца затвора због убиства Кристијана Ботића (38) из Тузле.

Ковачевић је мирно саслушао пресуду, а предсједник судског вијећа Вилдана Хелић је у образложењу рекла да тужиоци нису успјели да докажу да је ријеч о убиству на окрутан начин, већ да се ради о убиству на мах.

У пресуди се наводи да је Ковачевић испалио у Ботића шест хитаца из пиштоља 9. септембра прошле године у Тузли око три часа послије поноћи испред мотела "Ројал". Тада је Ботић тешко повријеђен, а преминуо је послије десет дана у тузланском Универзитетско-клиничком центру.

Прије тога и Ковачевић и Ботић били су у поменутом мотелу на слављу које је власник објекта организовао поводом рођења дјетета.

Прослава је текла мирно до момента када су неки гости напустили објекат. Ситуација се видно промијенила када је Ботић од музичара тражио да се пјева пјесма "Да те није Алија". Тада су га преостали гости наговарали да то не ради, јер је међу присутнима био и српски фудбалер Младен Крстајић, којем је према мишљењу гостију пјесма сметала.

Крстајић и Ковачевић су затим изашли у башту. Ту се убрзо појавио и Ботић, те оптуженом ударио шамар, али пријатељи су успјели да их раздвоје и одведу Ковачевића у собу. Недуго затим у исту собу је дошао и Ботић, који је имао пиштољ, те је вријеђао Ковачевића који је побјегао. Касније је испред ресторана изашао и Ботић.

- На видео-снимку надзорних камера јасно се види шта се дешавало испред објекта. Све се десило за 12 секунди, а оптужени је у афективном стању у оштећеног из пиштоља марке "берета", за који није имао дозволу, из близине испалио један, а потом са удаљености од 70 центиметара још пет метака - казала је Хелићева и додала да је након испаљених хитаца Ковачевић пиштољем ударао у главу Ботића.

Према Ковачевићевом ранијем исказу, он је познавао Ботића и приликом издржавања казне за убиство помогао му је у вези са пребацивањем из зеничког у тузлански затвор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана