Супругу штапом претукао на смрт

Горан Обрадовић
Супругу штапом претукао на смрт

Осмаци - Хасо Омербеговић (75) ухапшен је због сумње да је у породичној кући у селу Борогово код Осмака дрвеним штапом убио супругу Факету (51).

Портпарол Центра јавне безбједности Бијељина Александра Симојловић рекла је, наводећи иницијале, да је Хасо у суботу око 9.40 часова позвао полицију и рекао да је у својој кући пронашао беживотно тијело супруге Факете.

- Полиција је одмах изашла на лице мјеста и обавила увиђај, а љекар Дома здравља Зворник констатовао је да је смрт наступила насилним путем, јер су на тијелу видљиве повреде које су нанесене тупим предметом - истакла је Симојловићева.

Према њеним ријечима, током увиђаја изузети су одређени предмети и трагови који су послати на вјештачење, а дежурни тужилац наредио је обдукцију тијела.

- Током криминалистичке обраде Омербеговић је признао полицији да је убио супругу. Он је послије тога предат у надлежност дежурног тужиоца - рекла је Симојловићева.

Извор близак истрази испричао је да су полицајци, чим су пронашли Факетино тијело, одмах закључили да је ријеч о убиству.

- Тијело је било модро од главе до пете. Током увиђаја полиција је пронашла штап уз чију помоћ се крећу старији људи и на њему су нађени трагови крви који упућују на то да је жена њиме претучена. Био је велики број повреда по глави, стомаку, рукама и ногама - рекао је наш извор и додао да је Хасо више од 20 пута супругу ударио штапом.

Мјештани Борогова истичу да су Омербеговићи били чудан пар и да су обоје склони алкохолу.

- Она се прије Хасе удавала 12 пута и нико у селу је није добро познавао. Кућу су оградили жицом висине око два метра и нико није смио ући код њих. У браку су били око двије године. Њих двоје су ту скоро сваки дан пили алкохол и свађали се - рекао је један од мјештана.

Он је истакао да је могући мотив убиства љубомора, јер је Хасо посљедњих неколико дана по селу причао да сумња да га супруга вара.

- Убјеђивали смо га да то није истина и да га нема с ким варати јер је ово повратничко мјесто у којем живи свега пет-шест породица. Могуће је да су се опет посвађали због тога и да ју је тада убио - појаснио је поменути мјештанин.

Према његовим ријечима, Хасо је имао кћерку из првог брака која није одобравала његов брак са Факетом и кад год би им доносила неку помоћ, увијек је све давала њему, ништа њој.

- Сјећам се да је некад давно Хасо био ухапшен због сумње да је покушао убити неког човјека и због тога је одслужио казну од три године затвора - испричао је наш саговорник.*

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана