Супругу избо кухињским ножем, повриједио ћерку која ју је бранила: Тужилац тражи притвор за насилника из Вишеграда

Јасмина Салопек
Супругу избо кухињским ножем, повриједио ћерку која ју је бранила: Тужилац тражи притвор за насилника из Вишеграда

ИСТОЧНО САРАЈЕВО – Окружно тужилаштво у Источном Сарајеву поднијело је приједлог за одређивање притвора за Лунета Баранца због сумње да је покушао да убије супругу Т. Б.

Извјештај против осумњиченог поднесен је Окружном суду у Источном Сарајеву у сриједу.

У саопштењу ОЈТ Источно Сарајево навели су да осумњиченог терете да је 28. марта у кући у насељу Вучине код Вишеграда покушао да убије супругу Т. Б. тако што ју је давио рукама, а затим јој металим кухињским ножем нанио тешке тјелесне повреде опасне по живот.

- Повреде су нанијете ножем у предјелу врата, оба дијела грудног коша, са повредом лијевог плућног крила, крвних судова на врату десно и повреде десне плућне марамице, услијед чега је именована изгубила свијест и возилом Хитне помоћи Вишеград превезена до Дома здравља Вишеград, а затим у Универзитетску болницу Фоча – наведено је у саопштењу.

Даље је наведено да је осумњичени приликом покушаја убиства супруге у предјелу тијела нанио повреде и малољетној кћерки која је покушала да заштити своју мајку и то у предјелу кажипрста.

- Разлог за предлагање мјере притвора је опасност да ће исти боравком на слободи имати прилику и утицати на свједоке, те уништити, сакрити, измијенити доказе или трагове важне за кривични поступак, те да постоје околности које оправдавају бојазан да ће уколико се осумњичени нађе на слободи, поновити извршење истог кривичног дјела, или да ће учинити друго кривично дјело за које се може изрећи казна затвора од три године или тежа – саопштили су из тужилаштва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана