Шума преговара о признању кривице

Небојша Томашевић
Шума преговара о признању кривице

БАЊАЛУКА - Марко Бајић, звани Шума (30) из Бањалуке оптужен да је заједно са Миланом Лукићем - Мићом (21) на смрт претукао комшију Драгана Гајића (61), преговара са Окружним тужилаштвом у Бањалуци о томе да закључи споразум о признању кривице, сазнаје “Глас Српске”.

Његов адвокат Марко Микеш нам је потврдио да су у току разговори, али није могао да износи детаље.

- Бајић се каје за све што је учинио и јасно му је да је ријеч о тешком дјелу - казао је Микеш.

Лукић и Бајић недавно су у Окружном суду у Бањалуци негирали кривицу о почињеном дјелу, након чега је Бајић почео да преговара са тужиоцем о евентуалном закључењу споразума. Суђење оптуженима требало би да почне ускоро и тада ће се знати да ли је Бајић успио да се договори с тужиоцем.

Бајића и Лукића оптужница терети за кривична дјела тешка тјелесна повреда са смртном посљедицом и напуштање немоћног лица. За та кривична дјела предвиђена је казна од три до 12 година, односно од двије до 10 година затвора.

Према оптужници Лукић и Бајић напали су Гајића 28. августа 2018. године код његове зграде у улици Косовке дјевојке у бањалучком насељу Старчевица. Наводи се да је инцидент избио јер им Гајић није дао цигарете, након што их је већ једном почастио. Несрећног човјека су тукли рукама и ногама те тешко повриједили. Престали су да га ударају када су станари зграде загаламили на њих. Гајић је након инцидента са тешким повредама превезен у Универзитетски клинички центар РС, гдје је преминуо два дана касније.

Током истраге утврђено је да су Лукић и Бајић сједили на брду изнад продавнице “Мој маркет” у улици Косовке дјевојке, гдје су пили пиво када је наишао Гајић. Лукић је, наводно, од њега тражио цигарете и Гајић је дао по једну њему и Бајићу те сјео на оближњу клупу. Послије неког времена младићи су поново затражили од њега још цигарета, а када им је рекао: “Дао сам већ, шта сада хоћете” и кренуо од њих, напали су га. Прво га је Бајић ударио ногом и оборио на земљу, након чега се батинању придружио и Лукић па су обојица несрећног човјека ударала ногама по глави и грудима.

У оптужници против Лукића и Бајића је наведено да су они били свјесни да својим поступцима могу да тешко повриједе Гајића и да су то хтјели. Наводи се да су били способни да схвате значај свог дјела и да управљају поступцима. Незванично сазнајемо да је током истраге у полицији Бајић казао да је Гајића тукао Лукић и да он није у томе учествовао. Лукић и Бајић су били у притвору након хапшења, а пуштени су на слободу крајем септембра.

Познат

Марко Бајић познат је по кривичним дјелима и осуђиван је, док је Милану Лукићу због сукоба са законом изрицана мјера појачаног надзора надлежног органа социјалног старања. Бајић је осуђиван у Основном суду у Бањалуци за тешке крађе, оштећење и одузимање туђе ствари, шверц наркотика. Углавном је добијао условне осуде и новчане казне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана