Суђење Сакибу Махмуљину затворено за јавност

Срна
Foto: Илустрација

САРАЈЕВО - Пред Апелационим вијећем Суда БиХ данас је без присуства јавности настављено обновљено суђење некадашњем команданту Трећег корпуса тзв. Армије РБиХ Сакибу Махмуљину, јер није спријечио злочине које су починили припадници одреда "Ел муџахедин" на подручју Возуће и Завидовића.

За данашње рочиште планирано је репродуковање исказа заштићеног свједока тужилаштва "С-10".

Суд БиХ је 22. јануара прошле године првостепено осудио Махмуљина на јединствену казну од десет година затвора за злочине над заробљеним српским цивилима и војницима на подручју Завидовића и Возуће 1995. године.

Тужилаштво се жалило на висину изречене казне Махмуљину за убиства заробљених припадника Војске Републике Српске и нечовјечно поступање према заробљеницима, цивилима и рањеницима у првостепеном поступку, док се одбрана жалила по свим основама, укључујући битне повреде кривичног поступка, те погрешно и непотпуно утврђено чињенично стање.

И Тужилаштво и одбрана предложили су репродуковање више доказа, али је Судско вијеће процијенило да је неопходно поново саслушати исказе осам свједока, пет по приједлогу Тужилаштва и три које је предложила одбрана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана