Суђење Бјелогрлићу настављено гледањем снимака напада у хотелу

Танјуг
Foto: Скриншот

БЕОГРАД - У Првом основном суду у Београду данас је гледањем снимака надзорних камера у нишком хотелу “Амбасадор” настављено суђење редитељу и глумцу Драгану Бјелогрлићу, оптуженом за насилничко понашање према колеги Предрагу Антонијевићу 23. августа 2021. у том хотелу.

На данашњем суђењу поново су прегледани снимци, али овога пута зумирани и успорени, а на првом снимку приказано је како Бјелогрлић прилази столу за којим сједи Антонијевић, замахује отвореном шаком и удара га. 

Судија је констатовала да се види да је Бјелогрлић замахнуо отвореном шаком, али и то да се од Бјелогрлићевог тијела не види да ли га удара затвореном или отвореном шаком. 

Додала је да се на истом снимку види и како Антонијевић, након првог ударца, ногама одгурује Бјелогрлића, а затим обојица крећу ка чаши, док одбрана тврди да је Антонијевић први кренуо да узме чашу. 

Бјелогрлић је потом насрнуо на Антонијевића, ударајући га у горњи дио тијела, а одбрана тврди да је он покушавао да узме чашу из Антонијевићеве руке, спречавајући га да га том чашом удари. 

Судија је констатовала да је Антонијевић након сукоба одложио чашу на сто.

Бјелогрлићев бранилац Југослав Тинтор обратио се медијима након суђења и поновио тезу одбране да на једном снимку надзорне камере у хотелу недостаје 50 секунди, а он такође тврди и да је Бјелогрлићев први ударац био отвореном шаком, а не песницом.

Следеће суђење заказано је за 29. мај, за када су позвани свједоци који су били у хотелу те вечери.

Истрага у овом случају спроведена је у Нишу, али је након подизања оптужног приједлога против Бјелогрлића Основни суд у Нишу затражио да се предмет делегира београдском суду, што је Врховни касациони суд одобрио из разлога процесне цјелисходности, пошто су и оптужени и оштећени, као и бранилац и сведоци из Београда.

Основно јавно тужилаштво у Нишу поднијело је 26. новембра 2021. суду оптужни приједлог против Бјелогрлића јер је 23. августа те године више пута по глави ударио Антонијевића у нишком хотелу “Амбасадор”.
  Бјелогрлић је оптужен за кривично дјело насилничко понашање, а тужилаштво тражи од суда да му изрекне казну затвора од шест мјесеци, рекао је раније за Тањуг портпарол тужилаштва Иван Марковић.

Бјелогрлић је на саслушању у тужилаштву признао извршење кривичног дјела и изразио жаљење. 

Оба редитеља били су тада у Нишу због манифестације 56. Филмски сусрети.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана