Суд у Љубушком опет одбио одредити притвор за Дениса Бунтића, тужилаштво ће се поново жалити

ГС
Суд у Љубушком опет одбио одредити притвор за Дениса Бунтића, тужилаштво ће се поново жалити

Општински суд Љубушки поново је одбио жалбу Кантоналног тужилаштва Херцеговачко-неретванског кантона у којем је предложено одређивање притвора Денису Бунтићу који је прошле седмице претукао своју супругу.

Наиме, првобитно је суд у Љубушком одбио одредити притвор познатом рукометашу и бившем репрезентативцу Хрватске Денису Бунтићу због насиља у породици.

Кантонално тужилаштво ХНК је након толико уложило жалбу на овакву одлуку суда, а сада се суд поново очитовао.

Након што је Изванрасправно вијеће Општинског суда у Љубушком 28. септембра уважило жалбу Кантоналног тужилаштва ХНК Широки Бријег и укинуло рјешење Опћинског суда у Љубушком од 23. септембра те предмет вратило судији за претходни поступак на поновно одлучивања, судија је 29. септембра донио рјешење којим је одбијен приједлог овог Тужилаштва ХНК за одређивање притвора према осумњиченом Бунтићу.

Против Бунтића се води истрага због основа сумње да је починио кривично дјело Насиље у породици и кривично дјело Недопуштено држање оружја или експлозивних направа, а све у вези са рјешењем које је Тужилаштво ХНК Широки Бријег поновно уложило жалбу због битних повреда казненог поступка те погрешно и непотпуно утврђеног чињеничног стања.

"Затражено је да се жалба уважи, оспорено рјешење укине и предмет врати судији на поновно одлучивање или да побијано рјешење преиначи и против осумњиченог одреди притвор", наводи се у званичном саопћењу Тужилаштва ХНК,преноси  Кликс

Разлози за одређивање притвора су оправдана бојазан да би осумњичени боравком на слободи са сигурношћу могао утјецати на исказе свједока, односно ометати казнени поступак утицајем на исте и оправдане бојазни да ће поновити казнена дјела која му се стављају на терет.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана