Суд чека "кључни доказ" на суђењу за свирепо убиство Ариела Богдановића

Небојша Томашевић
Суд чека "кључни доказ" на суђењу за свирепо убиство Ариела Богдановића

БАЊАЛУКА – Бањалучки Окружни суд наредио је ДНК вјештачење трагова пронађених на мјесту убиства Ариела Богдановића (28) из Бањалуке и његових ствари, као и оних одузетих од оптуженог за брутални злочин Далибора Мандића (37), али то још увијек није урађено због чега је суђење настављено извођењем материјалних доказа.

- Чекамо тај кључни доказ, налаз и мишљење вјештака. До тада можемо извести материјалне доказе одбране и тужилаштва - рекао је предсједник судског вијећа Драган Улетиловић.

Мандића терете да је Богдановића усмртио 2. децембра 2022. године на Булевару српске војске у Бањалуци гдје га брутално избо ножем више пута.

Након овог у судски спис је на данашњем суђењу као доказ одбране уложено рјешење којим је Мандићу постављен адвокат по службеној дужности Вања Лакић.

Бањалучки Окружни суд је раније најавио да ће наредити ДНК вјештачење у овом случају због, како је речено, пропуста у истрази. Међу стварима које ће бити вјештачење су и патике са трагом који асоцира на крв, као и одјећа која је одузета од њега и ствари нађене на лицу мјеста злочина.

Раније је  вјештак биолошке струке Божана Илић потврдила  да је  на основу тужилачке наредбе вјештачила дукс и црвену јакну  одузете од оптуженог, те да су те трагове упоредили само са ДНК оптуженог који је и нађен. Казала је да није рађено поређење трагова са ДНК жртве јер то није ни тражено. Како је појаснила на дуксу и јакни  нађен је јако лош траг и они се не би се више могли вјештачити.

Према оптужници, Мандић је кобног дана 2. децембра 2022. године у намјери да га убије пратио Богдановића који је ишао из правца Тржног центра „Делта планет” према Ребровачком мосту. Наводи се да га је сустигао у близини студентског кампуса и убо ножем у предјелу горњег дијела трупа након чега је рањени Богдановић  почео да бјежи те је прешао коловоз Булевара Српске војске и пао код бензинске пумпе. Мандић је  затим притрчао  Богдановићу те га док је лежао ножем убо осам пута и усмртио, а затим побјегао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана