Суд БиХ пустио скоро све ухапшене службенике ФУП-а у акцији “Црна кравата 2”

Г.С.
Foto: Н1

САРАЈЕВО - Суд БиХ касно синоћ донио је одлуку којом је одредио притвор за троје ухапшених у акцији “Црна кравата 2”.

Ријеч је о Аднану Смајловићу, Санчезу Јукићу и Аиди Халаћ.

Са слободе ће се бранити осумњичени: Тарик Зуловић, Харис Бехрам, Мирсад Скопак, Мак Шемшић, Елмир Сарић, Смаил Шикало, Мустафа Селмановић, Вахидин Муњић, Сенад Кадић, Адин Ћатић, Емир Друшкић, Сеад Прељевић, Давор Цурл, Гордан Мемија и Един Качар.

Ову информацију је за Аваз је потврдио адвокат Мустафе Селмановића, команданта специјалне јединице ФУП-а, Мирсад Црновршанин.

Акција “Црна кравата 2” изведена је по налогу Тужилаштва БиХ.

Код неких од осумњичених Суд наводи да Тужилаштво није утврдило да су починили било које кривично дјело које им се ставља на терет, односно да из доказа произилази да исти нису починили нити једно битно обиљежје кривичних дјела за које се сумњиче, па се Суд БиХ није упуштао у анализу постојања посебних притворских разлога.

Код Мустафе Селмановића, Вахидина Муњића, Сенада Кадића и Адина Ћатића и Емира Друшкића Суд наводи да их Тужилаштво терети за кривична дјела примања дара и злоупотреба положаја, а која су прописана ентитетским законодавством.

Мустафи Селмановићу се ставља на терет и организовани криминал, али Суд БиХ наводи да из доказа Тужилаштва не произилази постојање основане сумње да је он подузимао било какве инкриминисане радње, те да самим тиме није могао исте подузимати у оквиру организоване групе.

Одбијен је и приједлог за одређивање мјера притвора, а изречене су мјере забране за Тарика Зуловића, Хариса Бехрама, Мирсада Скопака, Мака Шемшића, Емира Сарића, Смаила Шикала и Гордана Мемију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана