Стручни сарадник у ПУ Бијељина незаконито увећавала плате мужу, дјеверу и колегиницама

Н.Т.
Foto: Илустрација

БИЈЕЉИНА - Стручни сарадник за материјално-књиговодствене послове у Полицијској управи Бијељина Мирела Ш. из тог града осумњичена је да је злоупотребом  положаја увећала плате мужу, дјеверу и двјема колегиницама те тако оштетила буџет РС за 217.285 КМ, потврђено је "Гласу Српске".

Из Министарства унутрашњих послова Републике Српске саопштено је да је против М.Ш. Управа киминалистичке полиције поднијела извјештај Окружном тужилаштву Бијељина за злоупотребу службеног положаја или овлаштења.

- Контролом надлежне службе, а потом даљом полицијског истрагом утврђено је да је лице М.Ш. злоупотребила свој положај и прекорачила овлаштења стручног сарадника за материјално-књиговодствене послове у Полицијској управи Бијељина, те у више наврата увећала износ личних доходака за себе, те лица Б.Ш., Р.Ш., Б.Ђ. и Б.К., чиме је прибавила противправну имовинску корист за себе и наведена лица. Оштетила је буџет Републике Српске у укупном износу за 217.285 КМ. Лица М.Ш., Б.Ш, Б.Ђ и Б.К. су суспендована и против њих је покренут дисциплински поступак-наводи се у саопштењу МУП-а РС.

Незванично сазнајемо да је осумњичена дуже вријеме увећавала плате мужу Б.Ш., дјеверу Р. Ш.  и колегиницама Б.Ђ и Б.К. тако што је у електронском систему за обрачун личних доходака мијењала коефицијенте и износе. Она је једина контролисала тај систем што је искористила за ове злоупотребе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана